FOTO: null

20th Century Fox, jedan od najpoznatijih brandova u istoriji TV industrije, od danas više ne postoji.

Dizni je objavio da će se 20th Century Fox Television od danas zvati samo - 20th Television.

Potez je uslijedio nakon što je Dizni izbacio naziv "Fox"iz svih svojih "20th Century Fox" filmova još u januaru. Inače, Dizni je prošle godine zaključio ugovor vrijedan 71 milijardu dolara i kupio veliki dio imovine kompanije Foks.

Slavni logo i naslovna kartica, na kojima su riječi "20th Television" postavljene iznad reflektora, ostaće isti samo što neće biti riječi "century" i "fox"..

Novi logo i grafika pojaviće se u novim epizodama ove TV kuće koje kreću od ove jeseni. Stariji naslovi, koji su već emitovani prije rebranda, zadržaće nekadašnji logo i ime.

Dizni je ranije saopštio da je izbrisao "Fox" iz svega jer bi moglo biti zbunjujuće - naime, preostala imovina Foksa, kao što su Fox Entertainment, Fox Sports i Fox News, dio su korporacije Foks koja nema nikakve veze sa Diznijem.

Disney će preimenovati i druge TV studije: ABC Studios i ABC Signature Studios će postati ABC Signature, a Fox 21 - Touchstone TV.

20th Century Fox nastao je 1935. godine spajanjem kompanija Twentieth Century Pictures i Fox Films.

Stvorili su neke od najpopularnijih i najomiljenijih filmova u istoriji Holivuda: Ratovi zvijezda, Umri muški, Sam kod kuće, ali i serije među kojima su i Simpsonovi. Njihovi logo i prepoznatljiva muzika uvodne špice postali su sinonim za odlazak u kino.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )