FOTO: pixabay

Već godinama unazad prekoračenje dozvoljene brzine glavni je uzrok saobraćajnih nezgoda na našim putevima, ali i najčešći razlog stradanja jer su posljedice u takvim nezgodama po pravilu teže.

Jasno je da sporija vožnja automatski znači manji rizik, jer se pri manjim brzinama uglavnom sve završava na materijalnoj šteti i lakšim povredama.
 
Međutim, ograničenja brzine na mnogim mjestima su najblaže rečeno nelogična i nisu odmjerena u skladu sa kvalitetom i širinom puteva, pa se mnogim vozačima dešava da nesvjesno malo jače pritisnu gas i naprave prekršaj. Ponekada zaista nije lako voziti brzinom od 40 kilometara na sat na putu sa dvije ili tri trake.
 
Takvih primjera ima mnogo po čitavoj Srbiji, a u Beogradu su najupečatljiviji na jednom dijelu dionice unutrašnjeg prstena od Pupinovog mosta do Zrenjaninskog puta i na Mostu na Adi. Tamo su ograničenja postavljena na 50 km/h, iako je reč o modernim saobraćajnicama sa širokim trakama bez pješačkih prelaza i bez nekih rizičnih ukrštanja ili kako to sručnjaci kažu, konfliktnih tačaka. Naravno, policijske patrole tu redovno vrebaju vozače i pišu kazne za prekoračenja brzine, ali što se tiče obilaznice ka Zrenjaninu, izgleda da neće još dugo.

DO ZRENJANINCA SA 80 NA SAT
 
Saobraćajni stručnjaci objašnjavaju da se ograničenje na cijeloj dionici od Pupinovog mosta ka Zrenjaninskom putu ne može povećati dok razdjelna ograda koja fizički razdvaja saobraćajne trake u oba smjera, ne bude postavljena čitavom dužinom puta.
 
Postavljanje razdjelne ograde započeto je još prije dve godine, ali je u međuvremenu došlo do zastoja. U gradskom Sekretarijatu za saobraćaj kažu da su radovi prošlog meseca nastavljeni i da su pri kraju. Preostalo je da se završi još samo jedan dio puta u dužini od 3.200 metara na kome treba postaviti ogradu, posle čega će i tu biti dozvoljena brzina od 80 kilometara na sat.

Policijske patrole, nekim slučajem, baš na tom mjestu često znaju da kontrolišu brzinu. Međutim, smjerovi kretanja na Mostu na Adi su napravljeni tako da budu fizički razdvojeni, a osim zaštitne ograde sa obe strane, u sredini su i tramvajske šine. Nažalost, još uvijek se ne zna kada će ograničenje i tu biti povećano.
 
DA LI JE OGRANIČENJE OD 30KM/H U ZONAMA ŠKOLA VAŽI UVEK?
 
Mnogi vozači se pitaju do kog vremena važi ograničenje u takozvanim Zonama škole od 30 km/h, odnosno - da li je normalno da ono bude na snazi svih sedam dana u nedelji. Razlog za ovakve nedoumice je potpuno opravdan, s obzirom na to da škole ne rade non-stop, a pogotovo ne u vreme epidemije kada se veliki dio nastave odvija na daljinu.
 
Direktor Agencije za bezbednost saobraćaja Duško Pešić na to kaže da ograničenje brzine kretanja u Zonama škole važi od 7 do 21 sedam dana u nedelji, ali da je planirana promjena i tog pravila.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )