FOTO: srpskainfo.com

U istom danu u kojem su roditelji ubijene Sofije Negić svjedočili u parničnom postupku koji se vodi protiv roditelja dječaka ubice, a po prijavi 27 članova porodica ubijenih 3. maja, odjeknula je vijest da je u toj istoj Osnovnoj školi ”Ribnikar” u rancu jednog osmaka nađen nož.

Incident je, na sreću, prošao bez posljedica, ali su ostala pitanja. Šta se tačno dogodilo? Šta su rekli roditelji tog dječaka? I, što je najvažnije, šta će dalje biti preduzeto?
 
Kako je izgledao jučerašnji dan, korak po korak.
 
– Nakon trećeg časa, jedan osmak obavijestio je direktora škole da sumnja da drugi učenik istog razreda ima nož u rancu. Otišali su do učionice i zatekli ranac u poslednjoj klupi. Školski policajac je ustanovio da je u rancu nož. Učenik čiji je to ranac je za to vrijeme bio u dvorištu, na velikom odmoru, i pozvan je kod direktora na razgovor – navodi dobro obaviješten izvor.
 
Razgovoru je, prema saznanjima, prisustvovala i psihološkinja, a osmak je tvrdio da to nije njegov nož i da ga nije ponio od kuće.

– To je i ponovio u prisustvu roditelja i policije. Rekao je i da ranac uopšte nije ostavio na toj klupi prije nego što je izašao na odmor, to jest da ranac nije zatečen na istom mjestu – navodi izvor.
 
Zanimljivo je da to nije bio prvi put da se u školi čuju optužbe o nožu i da su u priči pomenuta ista dvojica učenika. Psihološkinja je ranije već razgovarala sa ovom dvojicom učenika i sa njihovim roditeljima jer je i ranije prvi dječak prijavljivao svoje sumnje da je drugi u školu donosio nož, piše Blic.
 
– Majka drugog učenika je rekla da od te situacije svaki dan prije škole pregleda ranac svom djetetu. Njegov otac je čak javno izrazio vjerovanje da je neko podmetnuo nož u ranac njegovog sina. Kao mogući motiv podmetanja je naveo činjenicu da je radio kao forenzičar telefona u slučaju masovnog ubistva u istoj školi u maju prošle godine – kaže izvor.

Ostaje pitanje – šta i kako dalje?

Izvor navodi da je neophodno da se dobije izveštaj policije, s obzirom na okolnosti događaja i da roditelji drugog dečaka vjeruju i tvrde da mu je nož podmetnut.
 
– Učenici će u ponedeljak još jednom dati izjave u prisustvu policije – kaže izvor.
 
Školski policajac OŠ “Vladislav Ribnikar” pronašao je nož u rancu jednog od učenika.
 
U školi nije bilo nikakvih incidenta i dječak koji je imao nož kod sebe je odveden u policijsku stanicu. Ovu informaciju je za potvrdio i jedan od roditelja djece koja idu u OŠ “Vladislav Ribnikar”.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )