FOTO: InfoBijeljina

Tanji Prodanović, koja je u Opštoj bolnici u Zvorniku rodila dječaka prvog minuta Nove 2020. godine, danas je u ime predsjednika Republike Srpske Željke Cvijanović zlatnik i poklon paket uručila izaslanik predsjednika Republike Nataša Sjerić.

Sjerićeva je, nakon uručivanja poklona, rekla novinarima da je ovo najljepši početak Nove godine i divan povod da, u ime predsjednika Srpske, uruči zlatnik za prvorođenu bebu u zvorničkoj Opštoj bolnici.

Ona je dodala da je istim povodom uručila predsjednički zlatnik i u Bolnici "Sveti vračevi" u Bijeljini, jer su ove dvije bebe rođene u isto vrijeme.

"Tradicionalno, zlatni dukat dodjeljuje predsjednik Republike Srpske. Ovo je divan gest koji pokazuje opredijeljenost predsjednika Srpske Željke Cvijanović za nastavak svih aktivnosti koje imaju za cilj povećanje nataliteta u Republici Srpskoj, kao i podršku mladim porodicama, jer su djeca budućnost Srpske", rekla je Sjerićeva.

Ona je u ime predsjednika Srpske poželjela mladim majkama sve najbolje, kao i svim mladim roditeljima koji su dobili potomstvo u ovoj godini, da su živi i zdravi i da zajedno grade budućnost Republike Srpske.

Dežurni ljekar u Porodilištu Slobodan Marković poželio je da prvorođenoj bebi bude zlatan put u životu.

Marković je naveo da je prošle godine u zvorničkom Porodilištu rođeno 475 beba, što je nešto više u odnosu na prethodnu godinu.

On je dodao da se jedan broj majki iz ličnih razloga porodi u lozničkom Zdravstvenom centru, što statistički utiče na broj novorođenih beba u zvorničkom Porodilištu.

Nakon prvorođene bebe, u zvorničkom Porodilištu rođene su dvije djevojčice i jedan dječak.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )