FOTO: null

Potraga za tijelom 34-godišnjeg Slovenca Andreja Beuca iz Krškog, koji je danas sa visine od dvadeset metara skočio sa mosta u Drinu, poslije koga je nestao je obustavljena zbog mutne vode koja otežava vidljivost.

Ronilačke i spasilačke službe bi trebale, ukoliko vremenske prilike dozvole potragu za Beucovim tijelom nastaviti ujutro.

Protok vode na Hidroelektrani Mali Zvornik je smanjen, kako bi se roniocima olakšala potraga. Policijska istraga je u toku, a takmičenje je odmah nakon tragičnog događaja prekinuto.

Andrej Beuc profesionalni je padobranac. U vodu je ušao sa raširenim rukama, nije uspio da ih skupi i vjerovatno glavom udario od vodu.

Takmičenje skakača je u Zvorniku organizovano nakon 25 godina, u okviru manifestacije "Zvorničko ljeto".

Gradska uprava Zvornik izrazila je saučešće porodici Beuca. Podsjećaju da su skokove zajedno organizovale grad Zvornik i opština Mali Zvornik.

Zvornička gradska uprava angažovala je i refundirala troškove roniocima, koji su 25. jula ispitali teren ispod mosta. Organizovanje i finansiranje ronilačkih i spasilačkih timova bilo je u nadležnosti Opštine Mali Zvornik, koja je angažovala licencirane ronioce i spasioce iz Beograda.

Organizatori su preduzeli sve neophodne aktivnosti da bi događaj protekao kako treba, a svi skakači potpisali su izjave da skaču na sopstvenu odgovornost. Nakon što tijelo bude pronađeno i nadležni organi obave istragu, znaće se pravi uzrok smrti, ističu u zvorničkoj Gradskoj upravi.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )