FOTO: null

Kako je u Zvorniku rastao broj stanovnika, tako su sve veće postajale i muke sa parkingom. Jer, s velikim prilivom stanovništva, koje se iz svih krajeva Srpske doselilo u ovu opštinu, došlo je i do nagle ekspanzije stambene izgradnje. Tako je sada u Zvorn

Pojavljivala su se razna urbanistička rešenja, kako bi se ublažio problem dvotočkaša. Najnovije rešenje bilo je da se u neposrednoj blizini zgrade Z-15 gradi parking prostor. Međutim, stanari te zgrade imali su primedbe da bi gradnja garaže uklonila zelenilo oko zgrade i neophodan prostor za kretanje dece i stanovnika ovog dela naselja, prenosi BN TV .

U međuvremenu su se na jednoj od sednica lokalnog parlamenta pojavile ideje da se traži nova lokacija za gradnju grdske garaže, koje je izneo načelnik opštine Zoran Stevanović.

- U Administrativnoj službi opštine intenzivno se radi na iznalaženju novih lokacija za izgradnju parking-prostora. Još jednom ćemo sagledati sve prednosti i nedostatke gradnje pomenute garaže kod zgrade Z-15 i sprovesti neophodne procedure za iznalaženje izmene građevinske dozvole na ovoj lokaciji. Tražimo nove lokacije kako bismo ublažili problem parkiranja, rekao nam je Boško Kojić, načelnik odeljenja za prostorno planiranje u opštini Zvornik.

Jedna od ideja je da se garaža pravi na igralištu kod Sokolskog doma.

- Ideja je da se postojeći prostor podigne za još jedan nivo, kako bi se pored postojećeg parking prostora formirao još jedan nivo za parkiranje. Sva eventualna rešenja će se naći u predstojećim izmenama regulacionog plana užeg urbanog dela grada, kako bi se stvorili preduslovi da u narednom periodu opština ima usvojena planska rešenja, čime bi se omogućile brže procedure za izradu projektne dokumentacije a samim tim i izvođenje radova za novu garažu, dodao je Kojić.

Jedno od rešenja o kojima se razmišlja je da se postojeće igralište izdigne na nivo pristupa od zgrade bivšeg hotela Drina, a da se u međuvremenu između postojećeg i novoformiranog igrališta izgradi parking prostor na jednoj ili dve etaže. Slična je i lokacija kod zgrade Zmajevac, blok D.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )