FOTO: InfoBijeljina.com

U Zvorniku će od 2. do 8. avgusta biti održano ’’Zvorničko ljeto’’ na kome će biti izvedeno više zabavnih, kulturnih i sportskih sadržaja, najavljeno je danas iz Organizacionog odbora ove manifestacije.

"Zvorničko ljeto", koje se ove godine održava 19. put, posjetiocima će ponuditi koncerte popularnih pjevača i grupa, kao i druge zabavne, sportske i kulturne događaje. 

Manifestacija "Zvorničko ljeto" počeće koncertom "Riblje čorbe" na ljetnoj pozornici Gradske plaže, dok će narednih večeri nastupiti "Hari Mata Hari", Nikola Nikolić DŽoni, Ana Kokić, "Leksington bend", Lejdi Di i Halid Bešlić. 

Osim večernjih koncerata biće organizovani i brojni dnevni događaji, među kojima su susreti rukovodstava Zvornika i Malog Zvornika na Mostu kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića pod nazivom "LJudi i mostovi", Zvornički kotlić, Drinska regata – "Drina je samo jedna", Slikarska radionica "Paleta", Memorijalni šahovski turnir "Boro Vukajlović" i drugi sadržaji. 

Zamjenik gradonačelnika Zvornika Bojan Ivanović rekao je da je za ovu manifestaciju pripremljen bogat program. 

"Nastojali smo da za svačiji ukus bude ponešto i pozivam sugrađane da kao i prethodnih godina sve to proprate", rekao je Ivanović i dodao da se očekuje veliki broj posjetilaca i iz drugih gradova Podrinja sa jedne i druge obale Drine. 

On je naglasio da će, u saradnji sa Policijskom upravom Zvornik, te angažovanjem redara biti osiguran najviši stepen bezbjednosti tokom manifestacije, te obezbijeđen dovoljan broj parking-mjesta. 

Ivanović je zahvalio i sponzorima čijom se podrškom realizuje ova manifestacija. 

Tradicionalno, sedmog dana manifestacije, odnosno 8. avgusta, biće obilježena slava grada Sveta Petka Trnova, koja je zaštitnica Zvornika. 

Sveta liturgija biće služena u Crkvi Svete Petke Trnove na Đurđev gradu, a večernja služba u Hramu Svetog Jovana Krstitelja. Kroz grad će, kao i prethodnih godina, proći svečana litija, nakon čega će biti obavljeno lomljene slavskog kolača na platou ispred zgrade Narodne biblioteke i muzejske zbirke. 

Isto veče, koncertom Halida Bešlića biće završeno "Zvorničko ljeto 2019". 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )