FOTO: null

U Zvorniku će od 2. do 8. avgusta biti održana tradicioanlna, 15. po redu manifestacija “Zvorničko ljeto 2015”, sa bogatim kulturno – umjetničkim, sportskim i drugim sadržajima.

“Zvorničkom ljetu” prethodi Regionalni omladinski kamp “Kampomanija”, sa oko 400 učesnika, koji je u toku, a održava se  od 31. jula do 1. avgusta.

Manifestacija će početi koncertom Marinka Rokvića na Gradskoj plaži 2. avgusta u 21.00 čas.

Od 3. avgusta biće održani koncerti “Rok simfonije”, Dejana Matića, “Van Goga” i “Nevernih beba”, dok će 8. avgusta na Dan slave opštine Zvornik – Svete Petke Trnove nastupiti grupa “Legende”, koja će zatvoriti ovu manifestaciju.

Predsjednik Organizacionog odbora ove manifestacije Bojan Ivanović rekao je da 5. avgusta neće biti održana nijedna aktivnost u okviru “Zvorničkog ljeta”, jer je taj dan proglašen Danom sjećanja na stradale i protjerane Srbe u Republici Srpskoj i Srbiji.

U okviru dnevnih ili pratećih programa, biće održane dvije predstave zvorničkih pozorišta “Šmizle” i “Vaso Pikaso”. Sadržaji ove manifestacije biće obogaćeni tradicionalnim susretom predstavnika opština Zvornik i Mali Zvornik na mostu “Kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića”, koji preko Drine povezuje ova dva grada.

U okviru “Zvorničkog ljeta” biće organizovane projekcije filmova u bioskopu na otvorenom, zatim “Zvornički kotlić”, “Etno tržnica”, “Drinska regata”, “Mini sajam knjiga”, dok će se Likovna kolonija slikarske radionice “Paleta” predstaviti izložbom svojih radova.

Slava opštine Zvornik Sveta Petka Trnova biće proslavljena 8. avgusta svetom liturgijom, večernjom službom, litijom kroz grad i Svečanom akademijom.

U okviru omladinskih sportskih aktivnosti zvorničke opštine najavljeno je da će u okviru pratećeg programa biti odigrani turniri u odbojci i fudbalu na pijesku i basketu tri na tri.

Posebno je značajna aktivnost održavanja prvog Omladinskog kampa, koji će biti otvoren za sve mlade ljude , a  za čije učešće je prijavljeno više od 200 mladih iz drugih gradova regiona.

Na ovogodišnjoj “Drinskoj regati” ploviće se od Malog Zvornika nizvodno Drinom do Žićine plaže. Regata se realizuje zajedno sa opštinom Zvornik radi zajedničkog druženja i promovisanja ljepota rijeke Drine i turizma sa obje obale Drine.

Organizator i pokrovitelj ove manifestacije je opština Zvornik.

Piše : Snežana Milošević


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )