FOTO: sportsport.ba

Nakon pet prvenstvenih pobjeda, prekinuta je serija fudbalera Zvijezde. U susretu protiv Sarajeva izabranici Darka Nestorovića nisu uspjeli napraviti novu senzaciju, no pokazali su zube i ekipi Sarajeva, no ovoga puta se nije moglo više.

Sarajevo je bilo bolje i slavilo sa 3:1, pogocima  koji su postignuti u prvom poluvremenu. 

Domaćin je krenuo ofanzivno i nakon nekoliko promašenih prilika Banjamin Tatar je u 15. minutu doveo Sarajevo u vođstvo. Samo šest minuta kasnije Zvijezda je izjednačila a strijelac je bio Amer Osmanagić. No, Sarajevo je prebacilo u brzinu više i u 26. minutu Krste Velkoski ostao je sam i nije mu bilo teško da dovede svoju ekipu u prednost.

Konačan rezultat postigao je Ahmetović u 34. minutu, a u finišu prvog poluvremena Saša Jovović je bio u idelanoj prilici, nona žalost gostiju nije pogodio. U drugom poluvremenu Sarajevo je kontrolisalo igru, i mirno privelo susret kraju.

Ovom pobjedom Sarajevo je i ovjerilo jesenju titulu u Premijer ligi BiH. 

Fudbaleri Zvijezde će u poslednjem jesenjem kolu na svom terenu imati priliku da još više popravi bodovni saldo. U Ugljevik dolazi ekipa Tuzla sity, ekipa protiv koje se može računati na osvajanje sva tri boda.

D. Tešić
 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )