FOTO: InfoBijeljina.com

Fudbaleri Zvijezde nisu uspjeli ponoviti uspjeh iz jesenjeg dijela sezone kada su u Sarajevu slavili protiv Željezničara.

Ovoga puta poraženi su od domaćina sa 1:0, pogotkom koji je u 28. minutu postigao napadač domaćih Asim Zec. Ovaj gol došao je nakon velike greške golmana Zvijezde Filipa Erića, koji je nespretno ispucao jednu loptu, a nakon udarca Zeca, nije se uspio vratiti na gol.

Željezničar je u ovom meču bio bolji protivnik, stvorio još nekoliko izglednih prilika, pokušavali su redom Sadiković, Šabanadžović i Krpić, ali lopta nije htjela u gol. Zvijezda se opredjelila za defanzivnu taktiku a nakon primljenog gola nisu uspjeli zaprijetiti domaćinu, koji ponovo nije pokazao ništa posebno. 

Više zahvaljujući lošem izdanju Zvijezde, nego svojoj dorboj igri, domaćin je osvojio tri boda i sada dijeli treće mnjesto sa ekipom Široki brijeg sa po 35 bodova.

Zvijezda je i dalje iznad crte koja garantuje opstanak u ligi, no do kraja lige ostalo je još deset kola i grčevita borba.  

Sljedeće sedmice neće biti premijerligaških utakmica zbog nastupa reprezentacije a u sljedećem kolu Zvijezda će dočekati Široki brijeg. 

D. Tešić

 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )