FOTO: InfoBijeljina

Još jedno veliko iznenađenje napravili su fudbaleri Zvijezde. Njihova pobjeda predstavlja iznenađenje samo za one koji nisu prisustvovali meču u Ugljeviku. Domaći sastav bio je u najmanju ruku ravnopravan protivnik cijeli tok susreta, čekao svoju priliku i na kraju je iskoristio.

Gosti su previše lagano ušli u ovaj susret, sa devizom „lako ćemo“ što im se na kraju osvetilo. Izabranici Darka Nestorovića igrali su strpljivo, odgovorno, vrebali prilike iz kontranapada a takvu jednu iskoristili u finišu susreta. Miladin Filipović se izborio za jednu loptu, proigrao Ermina Huseinbašića, koji je asistirao za rezervistu Selmira Mahmutovića, koji glavom šalje lopštu u mrežu za veliku radost svoju, saigrača i navijača Zvijezde.

Sam susret protekao je u ravnopravnoj igri oba sastava. Nakon startne inicijative Zrinjskog, gosti su svoju prvu priliku napravili preko Marina Galića čiji udarac brani golman Filip Erić. Nakon toga pokušava i Marko Perišić udarcem sa oko 30 metara, preko gola.

Domaći sastav je u prvom dijelu pokušao nakon slobodnog udarca koji je izveo Fedor Predragović, a Ivan Brkić, golman gostiju loptu šalje u korner. Nakon ubacivanja Ermina Huseinbašića, loptu tik ispred Saše Jovovića u korner šalje Frane Čirjak. U finišu prvog dijal gosti imaju idealnu priliku. Kapiten Ognjen Todorović je prošao, izbacio Čirjaka koji je sam pred Erićem, ali lopta odlazi pored same stative gola domaćih.

U nastavku gosti su bili nešto agresivniji a prvi je zaprijetio Nemanja Bilbija, šutirajući neprecizno iz izgledne prilike, a kako je vrijeme odmicalo gosti su sve više pokazivali svoju nemoć. Imali su terensku inicijativu, no domaći igrači su to koristili za brze kontre. U 74. minutu Jovović je izbacio Predraovića, ovaj šutirao pored gola, a četiri minuta kasnije Jovović pogađa glavom stativu. Ovo je bio nagovještaj pogotka koji su domaći postigli u finišu susreta. Sve je napravio Huseinbašić, dobro prigrao Mahmutovića, koji je sa pet metara glavom matorao nemoćnog Brkića. 

Do kraja gosti su bezuspješno pokušavali a kada se sve sabere pobjeda je zasluženo pripala ekipi Zvijezde koja je još jednom pokazala snagu i kvalitet da se ravnopravno nosi sa ostalim klubovima.

- Znali smo šta hoćemo, iskoristili ponovo jedan kontranapad u finišu susreta i zasluženo slavili. Ovo je jedna nova Zvijezda koja će u nastavku šampionata igrati zapaženu ulogu u Premijer ligi, rekao je trener Zvijezde Darko Nestorović.

- Mi nismo u ovom meču ličili na ekipu, posebno u poslednjih pola sata. Srljali smo kao muve bez glave i pobjeda domaćina je sasvim zaslužena, izjavio je trener gostiju Blaž Slišković

D. Tešić
 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )