FOTO: facebook

Fudbaleri Mladosti sasvim zasluženo su ostvarili trijumf na gostovanju u Ugljeviku, pobjedivši domaći sastav sa 2:0. Igrali su gosti mnogo organizovanije, konkretnije, iskusnije, a njihova pobjeda niti jednog trenutka nije dolazila u pitanje.

Domaćin je na momente igrao dobro, ali to još uvijek nije dovoljno da se u Premijer ligi napravi nešto više tako da će stručni štab Zvijezde i novi terner Darko Nestorović imati velikih problema u nastavku šampionata.

Gosti su na otvaranju meča došli do prednosti. Korner sa desne starne izveo je Đeljilji Asani, kapiten Aladin Isaković glavom prebacio loptu na drugu stativu a mladi Petar Bojo našao se na pravom mjestu za vodjstvo gostiju. Dva minuta kasnije Miljan Govedarica je u dobroj prilici, ali je neprecizan iz izgledne situacije. U 25. minutu bilo je riješeno pitanje pobjednika. Ponovo je po desnoj strani napravljena odlična akcija, ovoga puta Bojo je bio asistent a Gedeon Guzina zaboravljen od odbrane Zvijezde šutira sa desetak metara, po zemlji za 2:0.

Nakon toga gledali smo izjednačenu igru sa nešto više posjeda domaćih fudbalera, ali bez konkrentih prilika. U nastavku rezervista Amer osmanagić u tri minuta dva puta je bio u prilici da pogodi. Najprije je pogodio prečku gola Emila Velića, a u 69. minutu šutira pravo u golmana gostiju. Imali su i gosti priliku preko Mujagića, no na kraju je ostao  rezultat iz prvog dijela.

Ekipi Zvijezde ostaje da do kraja jesenjeg dijela šampionata pokuša otkinuti još koji bod od svojih protivnika i ostati koliko toliko u konkurenciji za opstanak.

Tokom zimske pauze stručnom štabu i rukovodstvu kluba predstoji veliki posao, posebno na rekonstrukciji igračkog kadra,koji očigledno ne može odgovoriti zahtjevima Premijer lige.

Mnogima od sadašnjeg igračkog kadra mora se zahvaliti i poslati ih u neke nižerazredne klubove a na njihovo mjesto dovesti kvalitetne igrače koji bi se na proljeće upustili u borbu za opstanak.

Posao težak – skoro Sizifov, no nije neostavriv

D. Tešić
 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )