FOTO: null

Moskva - Košarkaši Crvene zvezde večeras, od 19 časova, gostuju moskovskom CSKA u prvoj utakmici četvrtfinalne serije Evrolige.

Konačno je došao i dan o kojem su maštale mnoge generacije "crveno-bijelih". Ulazak među 16 najboljih drugu sezonu uzastopno je veliki uspjeh, ali je malo ko očekivao da će ovaj tim Crvene zvezde otići korak dalje. Sada kada su među osam najboljih, momci Dejana Radonjića pokušaće ako ništa bar da namuče "armejce", koji godinama slove za najveće favorite Evrolige, ali nikako da odu do samog kraja. Radonjić večeras, ali ni u četvrtak u drugom meču, neće moći da računa na Marka Gudurića, dok je trener domaćih Dimitris Itudis morao da se odrekne usluga povrijeđenih Viktora Hrijape i Džoela Frilenda, dok je neizvjestan nastup Pavela Korobkova.

- Hteli smo da izbegnemo CSKA, ali nismo uspeli u tome. Poslednjih godina favoriti su za titulu, a tako je i sada. Moramo da zaustavimo Nanda de Koloa i Miloša Teodosića i da im spustimo statistike. Poznajem Teodosićeve slabosti i zajedno sa Brankom Lazićem i Nemanjom Dangubićem pokušaću da umanjim njegov doprinos - rekao je plejmejker Zvezde Stefan Jović.

Bekovski tandem Moskovljana ima nevjerovatnu statistiku jer je De Kolo poslije Top 16 faze najkorisniji igrač Evrolige sa prosječnim indeksom 24,7, a pri tome je najbolji strijelac takmičenja sa 19,7 poena uz fantastične procente šuta (55,6% za dva, 48,8% za tri i 90,8% slobodna bacanja). Kapiten reprezentacije Srbije je peti na MVP listi, a i njegove brojke su fascinantne, jer bilježi 16,5 poena uz 5,75 asistencija (52% za dva, 40,4% za tri i 87,4% slobodna bacanja).

- Zvezda igra odličnu košarku i za mene nije iznenađenje što su dogurali daleko. Imaju odličan tim, svaku utakmicu iskoči neko drugi, a kod nas ne postoji pritisak jer smo iskusni igrači i nema potrebe za tenzijom. Sa De Koloom imam sjajnu komunikaciju, veoma je inspirativan košarkaš i nadam se uspehu - rekao je Teodosić.

Ruski tim je lider Evrolige u nekoliko statističkih kategorija pa tako postižu najviše poena (92,08) uz najbolji procenat šuta iz igre (54%), a prosječno bilježe 20,04 asistencija po meču. Dovoljno da bude ogroman favorit u seriji do tri pobjede.

- Grupa u kojoj smo osvojili prvo mjesto najjača je u istoriji Evrolige. Da smo bolji za klasu od Crvene zvezde kao što se govori moraćemo da pokažemo na parketu, a naš rival će imati veliku pomoć svojih navijača u beogradskim susretima - rekao je predsjednik CSKA Andrej Vatutin.

Trener srpskog šampiona Dejan Radonjić istakao je da je lako analizirati večerašnjeg rivala, jer je to najbolji tim u Evropi te da je bitno da njegovi igrači pruže maksimum i ne dozvole sebi padove u igri. Sin legendarnog sovjetskog košarkaškog uma Aleksandra Gomeljskog Vladimir, koji je vrlo cijenjen komentator, uvjeren je da će Radonjić sljedeće sezone raditi u mnogo bogatijem klubu zbog svega što je napravio prethodnih sezona na Malom Kalemegdanu.

U drugom večerašnjem meču sastaju se Fenerbahče i Real Madrid (19.45 časova).

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )