FOTO: null

Radonjić: Svjesni smo značaja ove serije i koliko je važno pobjediti na otvaranju. Poceko: Ne mogu da kažem da ćemo pobjediti, ali ćemo se boriti svih 80 minuta u Beogradu

Zatvorili su košarkaši Crvene zvezde evroligaško poglavlje za ovu sezonu. Da bi otvorili novo, četvrto uzastopno, neophodno je da treći put zaredom podignu šampionski pehar ABA lige. Kao i prije dvije godine, u finalnoj seriji do tri pobjede i ostvarenja glavnog cilja čeka ih zagrebačka Cedevita, koju su prošle sezone eliminisali u polufinalu sa glatkih 2:0.

Pred današnju prvu utakmicu (19.00) od dvije u dva dana u hali "Aleksandar Nikolić", trener Dejan Radonjić podvukao je značaj odbrane regionalne titule.

- Jasno je kolika je važnost ovog finala, mi smo mnogo pričali o tome od samog starta sezone i u svakoj prilici kada je bilo potrebno. Odigrali smo dobro ligaški dio sezone, kao i Cedevita, pa je očekivano i realno da se ove dvije ekipe bore u finalu.

Naš tim biće oslabljen u borbi za šampionsko prstenje izostankom prvog plejmejkera Stefana Jovića, dok je Cedevita iz polufinalnog rvanja sa Partizanom izašla sa teško povrijeđenim Markom Arapovićem i rupturom zadnje lože Rajana Boutrajta, zbog čega će najbolji igrač Zagrepčana preskočiti beogradske duele, možda i cijelu seriju.

- Bez Jovića smo više od dva mjeseca u ritmu koji nije human, ali raspored je takav i tu ne možemo ništa da uradimo. Pokušaćemo da damo sve od sebe da dođemo do pobjede, svesni koliko je bitno započeti seriju na takav način. Vjerujem da su toga svjesni i naši navijači, koje pozivam da ispune dvoranu do poslednjeg mjesta.

Crveno-beli su pobjedili popularne "sokiće" u oba duela u ligaškom dijelu sezone, ubjedljivo u Beogradu (88:64) i tjesno u Zagrebu (95:91).

- Cedevita je pobjedom protiv Partizana pokazala da zaslužuje da igra u finalu - kaže bek crveno-belih Nemanja Dangubić. - Jesmo ih dva puta pobjedili, ali te utakmice ne znače ništa kada se dođe do finala. Daćemo sve od sebe da prvenstveno odbranimo domaći teren u prve dvije utakmice, a da onda ostvarimo u gostima jednu pobjedu i odbranimo trofej.

Dangubić se prisjetio prošlogodišnje neizvjesne prve polufinalne utakmice u Beogradu.

- Srećom, uspjeli smo da pobjedimo i kasnije da uđemo u finale. Nema dileme da će obje ekipe dati sve od sebe da osvoje trofej, posebno jer titula znači plasman u Evroligu. Kada smo počinjali sezonu pričali smo koliko je prednost domaćeg terena bitna u plej-ofu i zato smo se toliko trudili da završimo sezonu na prvom mjestu. Dobro znamo koliko je teško neku ekipu pobjediti nekoliko puta zaredom i zbog toga je veoma važno odbraniti prednost domaćeg terena u prve dvije utakmice, kako bismo mirniji putovali u Zagreb.

Prvi trener Cedevite Veljko Mršić, koji zbog suspenzije ne može da sjedi na klupi u prva dva meča, kaže da će ih gledati iz ptičje perspektive.

- Imaću bolji pregled i možda i to bude nešto pozitivno.

Zagrepčane će voditi njegov asistent Đanmarko Poceko.

- Igramo protiv jedne od deset najboljih ekipa Evrope. Nisu, nažalost, ušli među osam najboljih timova, ali to ne mjenja ništa. Odigrali su odličnu sezonu i teško da će to ponoviti bilo koja ekipa sa ovih prostora. Veljko i ja smo cijelu nedelju radili na pripremi utakmice. Ne mogu da kažem da ćemo pobjediti, ali sigurno ćemo se boriti svih 80 minuta u Beogradu.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )