FOTO: null

Košarkaši Crvene zvezde osvojili su Kup Radivoja Koraća, pobedom u niškom Čairu nad večitim rivalom Partizanom, rezultatom 74:64.

Zvezda je došla do prvog trofeja u sezoni i šestog u ovom takmičenju, što je novi rekord, u meču koji je obeležila ne baš kvalitetna košarka i nesportska atmosfera na tribinama.

Prvo su navijači Zvezde, koji su tek sredinom druge četvrtine ušli u hali, počeli da ubacuju baklje, da bi im pristalice protivničke ekipe uzvratile vređanjem Nebojše Čovića.

Sve je rezultiralo kratkim prekidom u finišu treće deonice, kada je neko iz prvih redova pogođen topovskim udarom u glavu, zbog čega je morala da reaguje hitna pomoć. 

Srpski i regionalni šampion je rezultatski slavio relativno ubedljivo, ali nije bilo tako jednostavno, posebno ne na početku, pošto je bio slabiji protivnik u prvom poluvremenu. Dobro je Zvezda otvorila meč, protivnik je uzvratio serijom 10:0 i sredinom prve deonice došao do prednosti. 

Partizan je čuvao vođstvo sve do finiša druge četvrtine, kada je stvari u svoje ruke uzeo Marko Simonović. Ubacio je 13 poena, a trojkom od tablu doneo minimalnu prednost na poluvremenu – 36:34. 

Opet je rezultatska klackalica bila na snazi, sve do poslednjih 15 sekundi trećeg kvartala. Gudurić je iskoristio slobodna bacanja, a onda uz zvuk sirene pogodio tešku trojku sa više od 9 metara. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )