FOTO: null

Košarkaši Crvene zvezde ubedljivo su pobedili Partizan 83:72 u derbi meču osmog kola Jadranske lige. Crveno-bele je do osme pobede u regionalnom takmičenju predvodio Čarls Dženkins sa 19 poena.

Nakon egala u prvih 12 minuta igre i vođstva crno-belih 26:22, crveno-beli preuzimaju kontrolu, predvođeni Čarlsom Dženkinsom, uz dominaciju u skoku (32-24) i brojna slobodna bacanja (45-15) preokreću serijom 9:0, a potom neprobojnom odbranom prelamaju meč sredinom trećeg perioda sa nedostižnih 23 poena prednosti (69:46).

Partizan serijom trojki u poslednjem periodu smanjuje na 12 poena zaostatka, ali tim Aleksandra Džikića nije imao snage da konkretnije odgovori najećem rivalu, pa je doživeo drugi poraz ove sezone u regionalnom takmičenju. 

Meč u Pioniru je počeo šuterskim obračunom, ulazio je skoro svaki pokušaj, Partizan je vezao i dve trojke, prva tri minuta donela su 17 poena, nakon čega su usledili brojni faulovi, dve tehničke i jedna namerna, a to je bolje iskoristio Partizan za blagu prednost 23:20. 

Crno-beli solidno otvaraju drugo poluvreme i povećavaju na 26:22, ali tada Zvezda preuzima kontrolu. Koristi seriju grešaka i promašaja rivala koji je više šutirao za tri nego za dva, te koševima Dangubića, Mitrovića i Bjelice pravi seriju 9:0 za preokret na 29:26. 

Veličković konačno pogađa trojki i smanjuje nalet rivala, ali Zvezda nastavlja da dominira u skoku, posebno u napadu, Simonović zakucava posle ukradene lopte, crveno-beli retko greše sa penala (18/20), Dženkins "veže" nekoliko koševa i domaćin stiže do +12. 

Ipak, crno-beli uspevaju da se oporave u samom finišu poluvremena pa preko Vrapca i Hečera smanjuju na 48:39. 

Zvezda je u trećem periodu definitivno prelomila meč, sjajnom odbranom crveno-beli su potpuno uništili napad Partizana, crno-beli su jedva stizali do poena, osim povremenih koševa Hečera niko nije uspevao da pogodi, a ređale su se greške i izgubljene lopte. 

To Radonjićev tim koristi, postepeno povećava prednost poenima sa slobodnih bacanja kojih su crveno-beli imali dvostruko više od rivala u tom periodu meča (32-15), pa uz nekoliko trojki lako stižu do čak 23 poena razlike (69:46). 

Crno-beli trojkama Birčevića i Marinkovića pokreću seriju 8:3 za smanjenje razlike na 12 poena, ali Zvezda prekida nalet rivala poenima Dženkinsa sa penala sredinom poslednjeg perioda. 

Pokušao je Džikićev tim da unese neizvesnost u finiš, novom trojkom Birčević je najavio mogući povratak Partizana, ali je Zvezda lako odbila i ovaj napad te rutinski privela meč kraju za konačnih 83:72. 

Zvezda je 109. put nadigrala najvećeg rivala, koji i dalje imao prednost u međusobnih duelima sa 138 trijumfa.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )