FOTO: sportal

Odbojkaši Crvene zvezde novi su šampioni Srbije, pošto su u petoj utakmici finalne serije savladali na Banjici ekipu Partizana, rezultatom 3:0 (25:23, 25:18, 25:18).

Nakon 2016. godine, Crvena zvezda je ponovo šampion Srbije. Imali su crveno-bijeli prednost od 2:0 u ovoj seriji, Partizan se vratio i došao do izjednačenja, posle dva meča riješena u petom setu, ali ekipa Bojana Janića nije imala snage za potpuni preokret, pa se tako oprostila od titule, koju su prošle sezone osvojili protiv Vojvodine.
 
Nošeni podrškom sa tribina, u spektakularnoj atmosferi na Banjici, Zvezda je prvi dio meča prelomila u svoju korist u neizvjesnoj završnici, da bi u nastavku rutinski osvojila još dva seta i osvojila 13. šampionsku titulu u istoriji.
 
Zvezda je osvojila prvi poen u finalu, nakon servis greške Marinovića, a nakon nekoliko minuta igre poen za poen, domaćin je prvi povukao potez i došao do ozbiljnije prednosti (6:2). Gost se vratio preko Tadića (6:5), ali je dobra igra gostiju bila „kratkog daha“. Prošao je Žugić, za njim i Petrović, pa je Janić zatražio tajm-aut (10:6).
 
Partizan se nije predavao, vezao je dva poena, a nakon serije servis grešaka na obe strane, crno-bijeli su preko Tadića uspeli da stignu na samo poen minusa (13:12). Pokušavao je domaćin da se odlijepi, Mrdak i Tadić to nisu dozvoljavali, da bi gost uspjeo da dođe i do izjednačenja (18:18).
 
Igralo se sve vrijeme u mini-serijama, domaćin je ponovo imao dva poena prednosti, ali je uslijedio preokret, pa su Janićevi puleni došli do prve prednosti na meču (21:20). Ipak, to je bilo sve od crno-bijelih. Zvezda je izjednačila, a zatim i posle bloka Petrovića došla do dvije set lopte (24:23). Prvu je gost spasao, ali drugu nije, Tadić je pogrešio na servisu, čime je omogućio crveno-belima da dođu do prednosti (25:23).
 
I početak drugog seta je protekao u boljoj igri domaće ekipe. Isticao se Omar, crveno-bijeli su imali 3:1, ali su Janićevi igrači uspjeli da se vrate na 5:5. Uslijedila su dva poena Zvezde, nakon čega je strateg crno-bijelih zatražio tajm-aut, na kom je pokrenuo svoje igrače. Vidjela se razlika u igri Partizana, a malo po malo su crno-bijeli stigli do prednosti (12:11).
 
Činilo se da bi mogao gost do izjednačenja, ali je posle prvog vođstva u drugom setu ekipa Bojana Janića u potpunosti stala. Zvezda je izvukla težak poen, a zatim osvojila osam od narednih devet i prelomila drugi dio igre u svoju korist (20:13). Nije više bilo šanse za Partizan, pa je Zvezda bez većih problema došla do vođstva od 2:0 (25:18).
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )