FOTO: null

Crvena zvezda zabeležila je novu važnu pobedu u Evroligi savladavši u Pioniru Galatasaraj u meču 23. kola elitnog takmičenja – 77:58 (48:29).

Srpski i regionalni šampion i drugi put ove sezone savladao je turskog predstavnika, a duel u punoj beogradskoj hali prelomio je sjajnom igrom u drugoj deonici.

Zvezda je posle dvadeset minuta košarke imala 19 poena viška, a tu prednost je samo dodatno uvećavala za jedan od lakših trijumfa ove sezone.

Zvezda je zabeležila 13 trijumf, posle dva poraza, i nalazi se na šestoj poziciji sa mečom više od Panatinaikosa, koji takođe imaju 13. pobeda, od koga ima lošiji međusobni skor. 

S druge strane, tim Ergina Atamana, koji je poodavno ostao bez ikakavih šansi za plasman u plej-of, pretrpeo je 16. neupseh i poslednji je na tabeli.

Iako je Ognjenu Kuzmiću pripalo zvanje igrača meča, u prvi plan iskače učinak neverovatnog Branka Lazića. Jedan od najboljih defanzivaca Evrope pogodio je svih pet šuteva za tri i duel završio sa 17 poena i po dva skoka i ukradene lopte. Kuzmić je takođe bio odličan sa poenom manje i osam uhvaćenih lopti, dok je Marko Simonović pored pet skokova imao i 12 poena. 

Istakli su se još i Čarls Dženkins sa 11, odnosno Dion Tompson sa 10 poena i šest skokova. 

Kod gostiju bolji od ostalih bio je naš Vladimir Micov sa 11 poena, ali je on bio jedini dvocifreni pojedinac u Galati. Bruno Fitipaldo, Ostin Dej i Sinan Guler zabeležili su po osam poena. 

I naredni duel biće izuzetno važan za ekipu sa Malog Kalemegdana u borbi za mesto među osam najboljih timova Evrope, a u Beograd narednog četvrtka, takođe od 19 časova, stiže Bamberg.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )