FOTO: null

Košarkaši Crvene zvezde poveli su 1-0 u finalnoj seriji plej-ofa ABA lige pobjedom nad Cedevitom sa 81:66 u hali ’Aleksandar Nikolić’.

Zvezda je u prvom meču finalne serije savladala Cedevitu poslije preokreta, najviše zahvaljujući sjajnoj odbrani u drugoj i trećoj četvrtini.

Hrvatski klub je furiozno krenuo, imao dvocifrenu prednost, ali su se ’crveno-bijeli’ konsolidovali i velikom serijom prelomili susret u svoju korist.

Dva tima će se u hali ’Aleksandar Nikolić’ sastati i u utorak (18:30), a onda slijedi dan pauze i selidba serije u Zagreb.

Ukoliko se bude igralo maksimalnih pet utakmica, sve će biti odigrane u roku od samo sedam dana.

Košarkaši Zvezde očajno su otvorili utakmicu i već u prva tri minuta izgubili pet lopti. To je Cedevita kaznila, na početku je napravila seriju 0:8, da bi držala kontrolu sve do samog finiša četvrtine. Dominirao je centar Miro Bilan, koji je sredinom prve dionice već imao dvocifren broj poena.

Hrvatski klub stigao je do maksimalnih +15 (8:23) i činilo se da imaju priliku već tada da prelome susret, ali se to nije dogodilo. Radonjićevi igrači su uhvatili ritam i počeli da pogađaju sa linije penala, a onda i pojačali odbranu.

Gosti su i drugih 10 minuta otvorili pogotkom, ali je onda uslijedila fenomenalna serija Zvezde od 17:1 i preokret u hali ’Aleksandar Nikolić’. Nalet je pokrenuo Milko Bjelica, ispratio ga je Ognjen Kuzmić, a razigrali su se i Amerikanci – Nejt Volters i Čarls Dženkins.

Prednost domaćina je počela da raste i da nije bilo nekoliko grešaka u završnici, na poluvrijeme bi se otišlo sa zavidnom razlikom.

Međutim, ono što nisu uspjeli u drugoj, učinili su u trećoj četvrtini – spustili su loptu u reket i krenuli da prave razliku. Bjelica i Kuzmić uništavali su Mirzu Begića u odbrani, pa je domaćin vrlo brzo otišao na 10+.

Cedevita je posljednji trzaj pružila u prvom minutu četvrte četvrtine, ali je Volters odbio napad protivnika, a poslije nekoliko brzih kontri bilo je jasno da će Zvezda doći do 1-0 u finalnoj seriji plej-ofa regionalnog takmičenja.

Najbolji u redovima ’crveno-bijelih’ bio je Čarls Dženkins sa 20 poena (4-6 za tri poena), uz 5 asistencija, a odlično su ga pratili i ostali saigrači. Kuzmić i Volters su dodali po 14 poena i 5 skokova, američki plej imao je i 6 uspješnih dodavanja, a Milko Bjelica je meč završio sa 13 poena.

U ekipi Cedevite najefikasniji je bio Tomas sa 14 poena, dva više od Džejmsa i Bilana, koji je 10 od svojih 12 ubacio u prvih nekoliko minuta.

Šampion će biti tim koji prvi dođe do tri pobjede.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )