FOTO: null

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od CSKA u Moskvi sa 84:74 u prvoj utakmici četvrtfinala Evrolige. Naredni meč igra se u četvrtak u prestonici Rusije.

‘Armejci’ su bili favoriti pred početak serije sa šampionom Srbije, a taj epitet su opravdali, s tim što su im ‘crveno-beli’ pružili veliki otpor.

Veoma raspoloženi Miloš Teodosić i Kajl Hajns doneli su prevagu u prvom meču Top8 faze, koji je obeležilo i nekoliko diskutabilnih odluka sudija, koje, ipak, ne umanjuju zasluženu pobedu Moskovljana.

Šampion Srbije je bolje ušao u meč, ali domaćim igračima nije bilo potrebno mnogo da bi se probudili. Kada su se trgli, brzo su preuzeli vođstvo, ali nijednog trenutka sve do samog finiša nisu uspeli da se odlepe. 

U pojedinim trenucima, ‘crveno-beli’ su pretili i prilazili na pet poena zaostatka, čak i u poslednjem periodu, ali su svojim greškama u pojedinim trenucima olako dozvoljavali rivalu da nađe svoj ritam. Najveća prednost domaćeg tima iznosila je 12 poena, a Zvezde sedam, i to u trećem minutu utakmice. 

Njabolji u timu Zvezde bili su Kvinsi Miler i Stefan Jović sa po 14 poena, dok je Tarens Kinzi imao 11 poena. 

Teodosić je predvodio CSKA sa 23 poena, šest skokova i šest asistencija za 35 minuta na terenu, dok je Hajns dodao 21 poen. Dvocifreni učinak imao je i Nikita Kurbanov, koji je utakmicu završio sa 13 poena i šest skokova. 

Naredna utakmica između Moskovljana i šampiona Srbije igra se u četvrtak od 19 časova, a serija se potom seli u Beograd, na treću utakmicu koja je zakazana za ponedeljak. Plasman na ‘fajnal for’ izboriće ekipa koja prva stigne do tri trijumfa.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )