FOTO: null

Nakon dva poraza i jedne pobjede, košarkaši Crvene zvezde nastavljaju takmičenje u Evroligi i od 19 časova u Areni dočekuju renovirani tim Makabija iz Tel Aviva.

Samo dva dana nakon poraza u predgrađu Moskve od Himkija (85:78), u meču u kojem je tokom cijelog toka bila konkurentna, Zvezda želi da skine novi veliki skalp, a potpuno novi sastav "ponosa Izraela" to svakako jeste.

Neven Spahija se iz NBA lige i Atlante vratio na mjesto uspjeha (2007. osvojio prvenstvo Izraela), zajedno sa upravom bogatog kluba doveo čak 11 novih igrača i stvorio, bar za sada tako izgleda, prilično potentan sastav.

Imena sjajnog skorera Pjera Džeksona, dvostrukog NBA šampiona Norisa Kola, povratnika Aleksa Tajusa, dokazanih evroligaških igrača Tomasa i Parahovskog, i bivšeg člana Zvezde Džone Boldena to i dokazuju. Oni su posle dvije pobjede na startu (protiv Bamberga i Baskonije) u prošlom kolu nesrećno izgubili od Olimpijakosa (69:68).

Na drugoj strani, ekipa mladog trenera Dušana Alimpijevića, koji već osjeća veliki pritisak rada u klubu sa Malog Kalemegdana, uspjela je prošlog petka da u bivšem Pioniru sruši takođe ovog ljeta silno pojačanu Barselonu, odigravši vrlo pametno i odgovorno tokom svih 40 minuta.

Za pobjedu nad Makabijem, na ne toliko neugodnom terenu u Areni, biće potrebno ponoviti isto, uz još bolju ofanzivnu partiju, ali i zaustaviti prije svega razgoropađenog Džeksona, koji je u Beogradu (u dresu Cedevite) umio da odigra veoma dobro.

U redove srpskog šampiona trebalo bi da se vrati oporavljeni Nemanja Dangubić i pomogne u skoku, koji je ove sezone jedna od boljki crveno-bijelih.

Zanimljivo je da je srpski i regionalni šampion u prošloj sezoni oba puta savladao "ponos Izraela" – u Beogradu je bilo 83:58, a u Tel Avivu 71:67. Ukupan skor dva tima u Evroligi je izjednačen, 3:3.

Meč u najvećoj dvorani na Balkanu počinje u 19.00 časova.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )