FOTO: null

Košarkaši Crvene zvezde već su arhivirali utakmicu s Anadolu Efesom, jer već večeras (19 časova), samo dva dana kasnije, u meču šestog kola Evrolige dočekuju Himki.

Beograđani će pokušati u dvorani "Aleksandar Nikolić" da poprave rezultatski učinak i dođu do drugog trijumfa u elitnom takmičenju ove sezone. Rival je u dobroj formi, u Beograd stiže sa četiri pobjede, sa jednom od zvijezda evropske košarke Aleksejem Švedom i možda sa bivšim igračem Zvezde Stefanom Jovićem, koji se oporavlja od povrede.

Biće ovo sedmi meč Zvezde i Himkija (skor 3:3), prvi su odigrali 2007. u osmina finala ULEB kupa, kada je bilo 89:77 za Zvezdu, a posljednji 2018, kada su u Beogradu slavili Moskovljani rezultatom 79:70. U Evroligi Himki vodi 3:1 u pobjedama.

Prije utakmice u popularnom "Pioniru", Zvezda je igrala u Istanbulu meč petog kola i poražena je rezultatom 70:85 (9:21, 17:17, 25:18, 19:29). Nakon lošeg otvaranja utakmice i samo devet poena postignutih za 10 minuta, Zvezda je u drugom periodu dozvolila rivalu da ode na "plus 15", a onda zaigrala bolje i povela 51:49. Ipak, nije uspjela da nastavi sa takvom igrom pa je uslijedio još jedan poraz. Najzaslužniji za pobjedu Efesa bio je bivši igrač Zvezde Vasilije Micić sa 26 poena, a u Zvezdi, koja je igrala bez povrijeđenih Mohameda Fajea i Derika Brauna, jedini sa dvocifrenim učinkom bio je Lorenco Braun sa 18 poena.

Himki je u utorak bio bolji od Panatinaikosa i slavio 103:86.

"Imali smo cilj da se večeras (utorak) takmičimo, da do kraja utakmice pokušamo da budemo blizu i da učinimo meč neizvesnim, da probamo da iznenadimo. Imali smo dobru reakciju u trećoj četvrtini, ali kada pogledam statistiku, vidim da u prvoj četvrtini nismo poštovali dogovoreno u smislu ritma utakmice i kako ćemo igrati u napadu. Drugo, kada pogledate šut, postoji razlika u procentima za tri poena i mislim da se tu vidi i pokazuje razlika na ovoj utakmici (Zvezda za tri poena šutirala 5-23, a Efes 13-30)", rekao je Andrija Gavrilović, trener Zvezde.

Micić je rekao da je bio težak meč i dodao:

"Košarkaši Zvezde igrali su veoma čvrsto, dobro smo im odgovorili, naše drugo poluvreme bilo je skoro savršeno. Normalno je što je Zvezda uspela da se vrati. Ima dobar tim, pun potencijala. Dobro je što smo ostali smireni, našli smo način da odgovorimo defanzivno", rekao je Micić za TV Evrolige.

Danas će biti odigrana još jedna utakmica šestog kola i to u Atini, gdje Panatinaikos dočekuje Andolu Efes, a ostale su na programu sutra.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )