FOTO: null

Prvi evroligaški izazov pred svojim navijačima protiv prvog favorita kladioničarskih bukmejkera za titulu u elitnom klupskom takmičenju. Crvena zvezda i Fenerbahče srešće se danas na terenu "Štark arene" (19.00) deveti put u poslednje četiri godine. Očekivano, znatno uspješniji je klub najtrofejnijeg trenera Evrope Željka Obradovića - 7:1 u pobjedama.

Jedini trijumf nad jednom od vodećih kontinentalnih sila u protekloj deceniji ostvaren je 12. januara 2017, i to u grotlu "Pionira" (75:73). Iz tadašnjeg tima trojica igrača istrčaće i danas na parket - Branko Lazić, Čarls Dženkins i Ognjen Dobrić. Junak jedine pobjede nad Fenerom Ognjen Kuzmić još se oporavlja od posledica saobraćajne nesreće.

- Jedva čekamo taj meč - uželeo se Dobrić evroligaške akcije u "Areni". - Fenerbahče u sastavu ima mnogo kvalitetnih igrača, jedan je od pretendenata na titulu prvaka Evrope. Za pobjedu protiv takvog protivnika potrebno je da igramo iznad naših trenutnih mogućnosti. Ne može se reći da smo uigrani, ali idemo ka tome. Kao i svake sezone, najvažnije je da budemo najbolji kad bude najpotrebnije.

Za standarde Fenera, prethodna sezona bila je za zaborav. Poraz od Efesa u polufinalu fajnal-fora Evrolige u Vitoriji, izgubljena titula šampiona Turske u finalnoj seriji sa istim gradskim rivalom. Letnji transferi ponovo su izdigli Željkov tim na vrh liste favorita - Nando de Kolo (CSKA), Derik Vilijams (Bajern), Leo Vesterman (Žalgiris). Sa Vladimirom Štimcem potpisan je tromjesečni ugovor zbog povreda Jana Veselog i Žofrija Lovernja, tako da je Fener trenutno najranjiviji u srcu reketa.

- Prvu utakmicu pred našom publikom igramo protiv sjajnog tima sa fantastičnim individualcima i trenerom Željkom Obradovićem - kaže strateg crveno-bijelih Milan Tomić pred svoj evroligaški debi u domaćem navijačkom okruženju. - Svi znaju da je ambicija Fenera još jedan plasman na fajnal-for. Sa naše strane, u punoj "Areni", cilj je uvijek pobjeda. Za to je potrebno da budemo potpuno koncentrisani, da se držimo plana i igramo sa velikom količinom energije.

Zvezda je evroligašku sezonu načela porazom od Panatinaikosa u Atini, dok je Fenerbahče izgubio duel sa Realom u Madridu. Kao i u svom poslednjem meču u "Areni" - finalnom na fajnal-foru Evrolige u Beogradu 2018. U martu te godine ovi rivali sreli su se poslednji put, ubjedljivo je slavio turski tim (80:63), a najbolji u ekipi crveno-bijelih bio je Dejan Davidovac sa 18 poena i pet skokova.

- Igramo protiv velikog protivnika, vrhunskih individualaca uklopljenih u tim - kaže Davidovac. - Dodatnu energiju koju će nam dati navijači moramo da kanališemo na pravi način.

Crvena zvezda upozorava navijače na još rigorozniji pravilnik Evrolige i poziva ih da navijaju sportski.

- Panatinaikos je platio kaznu od 10.000 evra zbog vrijeđanja trenera Milana Tomića i upotrebe lasera - pokušava klub da blokira moguće pogrdno skandiranje Željku Obradoviću. - Pokažimo još jednom zašto su Beograd i Crvena zvezda najvatrenije gostovanje, ali samo u okvirima propisanog i dozvoljenog navijanja.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )