FOTO: null

Košarkaši CSKA u "Kombank arenu" večeras (20.45) stižu sa 2:0 u džepu, ali i čvrstom rešenošću da sve završe pred "delijama"

ZVEZDA je bila tako blizu "brejka" u Moskvi, naročito u drugom meču, ali i dalje žarko želi da produži plej-of seriju za plasman na Fajnal-for Evrolige u Berlinu. Košarkaši CSKA u "Kombank arenu" večeras (20.45) stižu sa 2:0 u džepu, ali i čvrstom rešenošću da sve završe pred "delijam".

Ali, i crveno-beli svoju šansu vide u sjajnim partijama u prva dva susreta, koji im daju nadu da prvi put na pleća polože renomiranog rivala.

- Uradili smo sve da se tim odmori i pripremi za sledeći duel protiv CSKA, koji je, još jednom bi trebalo ponoviti, jedan od favorita za osvajanje titule prvaka Evrope - ističe trener crveno-belih Dejan Radonjić. - U Moskvi smo bili u prilici da ih iznenadimo. Nadamo da ćemo i večeras, uz dobru partiju i podršku navijača, dati maksimum i uraditi sve da pariramo ekipi koja i kvalitetom i iskustvom zaslužuje da razmišlja o velikoj šansi da bude prvak Evrope.

Crveno-beli u sjajnom ambijenutu dočekuju meč sa "armejcima". Dokaz tome je i doček navijača na aerodromu "Nikola tesla" po povratku iz Moskve.

- Ambijent je pozitivan. Veoma smo motivisani i naravno da to što je bilo u drugom duelu je analizirano na kvalitetan način. Jedva čekam da igrači istrče na parket, a ja da prohodam do klupe. Želimo da damo sve od sebe i da odigramo najbolje što možemo - poručuje Radonjić.

Marko Gudurić nije igrao u Moskvi, a večeras bi trebalo da bude u timu, kao i kapiten Luka Mitrović, koji je "osetio barut" plej-ofa Evrolige.

- Gudurić se vraća, ali duga pauza ga je iscrpela, tako da ne možemo očekivati da bude na nivou koji je prikazivao ove sezone, posebno u Evroligi - kaže Radonjić. - Što se Luke tiče, vratio se i svi smo zadovoljni zbog toga. Kao i kod Gudurića i kod njega moramo da budemo strpljivi.

Zvezda je pokazala da može da parira Moskovljanima, a sada će imati i dodatni vetar u leđa - krcate tribine "Kombank arene".

- Moramo da budemo realni i to pošteno priznati, potrebno nam 40 minuta fenomenalne igre da bismo došli u poziciju da uradimo nešto protiv njih, jer ne sme da se zaboravi da preko puta stoji CSKA. Naravno, analizirali smo ih, kao i oni nas, obratićemo pažnju na svaki detalj, ali koliko će to moći da se sprovede u delo zavisiće i od rivala. Ali, verujem da možemo da izađemo na parket i da pokušamo da odigramo još jedan dobar meč. Hoćemo da samo sve od sebe, da damo maksimum i da pokušamo da budemo zadovoljni na kraju - jasan je Radonjić.

RAZMIŠLjAM SAMO O CSKA

NA pitanje da prokomentariše odnose između FIBA i Evrolige, trener Radonjić je odgovorio:

- Četvrtfinale top 8 i spektakl u "Areni" su pred nama. Mnogo se toga dešava i videćemo još. Što se mene tiče, razmišljam samo o meču sa CSKA i bavim se samo time.

Na to se nadovezao portparol crveno-belih, Igor Vujčin:

- Zvezda je za Evroligu i igra Evroligu, koja ne remeti bilo koga i ne nanosi štetu srpskoj košarci. Pozicija Zvezde je, stoga, jasna.


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )