FOTO: null

Crvena zvezda ubjedljivo je savladala Makabi iz Tel Aviva u hali Aleksandar Nikolić u duelu 12. kola Evrolige – 83:58 (19:14, 23:10, 23:18, 18:15).

Srpski i regionalni šampion prekinuo je seriju od tri poraza u elitnom takmičenju, pa sada ima isti skor kao Ponos Izraela – pet pobjeda i sedam poraza – na diobi desetog mjesta.

Ekipa Dejana Radonjića odigrala je najbolji meč u sezoni, u potpunosti je razbila skupoceni tim iz Tel Aviva, prije svega maestralnom igrom u fazi odbrane.

Gosti su samo na počeku imali malu prednost, ali je domaćin već na polovini prve dionice imao pet ukradenih lopti, da bi poslije serije 10:2 prednost crveno-bijelih samo rasla. Na poluvremenu je bilo +18, a u istom ritmu nastavilo se i na startu trećeg kvartala.

Zvezda je pored dobre defanzive odigrala i izuzetno pametno u napadu, dok Makabi nije uspijevao apsolutno ništa da pogodi, a prečesto je napade završavao i prodatim loptama, odnosno očajnim rješenjima pri šutu.

Najveća predsnot ekipe sa Malog Kalemegdana bila je 31 poen, sredinom treće dionice, a sve što su Izrealeci uspjeli da urade do finiša bilo je da se približe na ispod 20 poena razlike. Međutim, tačku sa stilom stavljaju Stefan Jović, Milko Bjelica i Marko Simonović za konačnih i zasluženih 83:58.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )