FOTO: InfoBijeljina

Prvi put u plej-of istorijatu ABA lige, vječiti rivali srešće se u "pobjedi ili idi kući" utakmici, u našoj sportskoj terminologiji popularnoj majstorici. Današnji treći, odlučujući polufinalni meč u hali "Aleksandar Nikolić" (18.00), naslanja se na prethodne četiri drame u duelima Crvene zvezde i Partizana, samo za one sa čeličnim nervima.

Na talonu je plasman u finale i šansa za obnovu evroligaškog statusa, što je obnovilo i razmjenu udaraca saopštenjima iz perioda kada su se crveno-bijeli kvalitetom približili do tada neprikosnovenim komšijama. Zvezdi je prošle sezone Budućnost preotela regionalni primat, a ove se Partizan uzdigao kao ozbiljna prijetnja njenim i ambicijama ostalih najvećih favorita.

Strani plejmejker Crvene zvezde Džo Regland, koji je povrijedio meniskus u prvom polufinalnom derbiju, propustiće i odlučujuću utakmicu sa Partizanom. 
- Nemamo razloga da nešto krijemo, neće igrati u trećem meču - rekao je trener crveno-bijelih Tomić, koji se uzdržao od komentara glasina da je sezona završena za Amerikanca. - Ne mogu da pratim šta mediji objavljuju, niti da vam odgovorim u ovom trenutku.

Odgovornost za prizivanje "flešbekova" iz nekih prilično mučnih perioda najvećeg rivaliteta naše košarke, trener crveno-belih Milan Tomić ne vidi u svom dvorištu.

- Igrači su koncentrisani samo na košarku. To što se napravilo, stiglo je sa druge strane. Pokušavaju da naprave male igranke koje bi mogle da utiču na naš tim, ali to neće proći. Hoću da izolujem ekipu od svih tih smiješnih stvari. Živimo za ovaj klub i za plasman u finale.

Tomiću smetaju bokserske metafore kolege Trinkijerija.

- Ja sam trener košarkaša, a ne boksera. Igračima ne mogu da govorim o krvi i brutalnim udarcima ispod pojasa, već samo o košarci, sportu u kojem je Srbija prva. Sa druge strane govore o napretku srpske košarke, a istovremeno pominju krv, udarce, brutalnost. Mnogo djece i mladih ljudi prati medije i utakmice, bolje je za košarku da se ne koriste takvi termini. Vjerovatno pokušavaju da naprave pritisak, ali su se prevarili i prave pritisak samo sebi. Ovo nije bitka na život i smrt, ovo je bitka da se dobije utakmica.

U drugom meču pred Partizanovom publikom, od predmeta koji su padali na teren i Zvezdinu klupu mogla se napraviti zapažena izložbena postavka.

- Znamo šta se dešavalo u drugoj utakmici. Kada sam odnio odjelo na hemijsko čišćenje, gospođa me pitala šta se desilo, a ja nisam znao šta da odgovorim. Korektno smo se držali, izdržali sve što se dešavalo. Dio sam Crvene zvezde, tim povodom oglašavao se klub, a ne Milan Tomić ili Nebojša Čović. Na drugoj strani se vide dva imena koja ratuju protiv našeg kluba. Izgleda kao da smo u istom košu, ali nije tako.

U trećem će tribine biti krcate navijačima crveno-bijelih, skoro izvjesno bez ekstremnog fudbalskog krila koje godinama bojkotuje eks-ju košarku.

- Ovo je najbitniji trenutak u dosadašnjem toku sezone, vidim da je interesovanje naših navijača ogromno i očekujem da uz njihovu podršku dođemo do pobjede. Drugačije su utakmice u polufinalu i finalu od onih tokom sezone, kada pojedinac može da odluči. U ovim je najbitnije da igrate kao tim.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )