FOTO: srpskainfo.com / RONALD WITTEK/EPA

Napadač iz Bijeljine Luka Jović je i zvanično potpisao za Real Madrid.

Španski klub je potvrdio da je angažovao dosadašnjeg fudbalera Ajntrahta.  Visina transfera je 60 miliona evra, a reprezentativac Srbije je potpisao ugovor do ljeta 2025. godine.

Time je riješena dilema oko kluba koji će uzeti sjajnog mladog napadača. Spominjala se ranije Barselona, ali je na kraju “Kraljevski klub” dobio trku za igrača koji je bio u idealnoj postavi Lige Evrope. Odlazak Jovića potvrdio je i sportski direktor njemačkog kluba Fredi Bobić.

-Sportski, odlazak Luke Jovića je veliki gubitak za naš klub. Njegova ekplozivnost u napadu i sjajan golgeterski učinak su nešto đto ćemo teško nadoknaditi. IPak finansijski smo odlično prošli. Za Ajntraht je ovo značajan i veoma dobar transfer. Želimo Luki sve najbolje u karijeri i da bude još uspješnija- istakao je Bobić.

Jović je u Ajntraht došao na pozajmicu Iz Benfike. Ove sezone je postigao 17 golova u 32 meča Bundeslige uz osam asistencija. Pri tome je postigao i 10 golova u Ligi Evrope i bio je drugi strijelac ovog takmičenja iza Olivije Žirua.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )