FOTO: InfoBijeljina

Milenko Zupur, poznatiji kao Cico Globus, kandidat za odbornika na listi SNSD-a na predstojećim lokalnim izborima, ističe da naš grad mora koristiti potencijal rijeka Drine i Save.

“Ako se osvrnemo na druge gradove u Republici Srpskoj, možemo primijetiti da u svakom gradu u čijoj blizini se nalazi rijeka ili jezero - svi to koriste mnogo razumnije i bolje nego naša vlast u Bijeljini”, naveo je Zupur.

Prema njegovim riječima, pored činjenice da su državne institucije ozbiljno shvatile kontrolisanu eksploataciju šljunka, morali bi da imamo kupališta i turističku ponudu na obalama Drine i Save. 

“Mislim da se pametnim ulaganjem može značajno popraviti turistička ponuda u mjestima poput Amajlija, Popova, Janji ili Međašima”, ističe uspješni bijeljinski privrednik.

Takođe, kako napominje, rekonstrukcijom korita rijeka može se doći do uslova za sportske i rekreativne aktivnosti na rijekama, poput plivanja, kajaka, veslanja i drugih sportova. 

“Drina je blago naše republike i moramo da je čuvamo i njegujemo, a potom i da koristimo njene dobrobiti. Mora se stati u kraj i nelegalnoj gradnji vikendica i objekata na ovim obalama, kako bi očuvali korito i ekosistem rijeka”, kaže Zupur.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi