FOTO: Nezavisne

Slađana Erić nije kriva, ali ispašta zbog greške svog kluba Proton-Saratova, koji joj nije sredio dokumenta za višemjesečni boravak u Rusiji.

Srpska odbojkašica nije samo deportovana iz Rusije, već joj je Moskovski sud za prekršaj prekoračenja boravka izrekao kaznu na pet godina zabrane ulaska u Rusiju, pišu beogradske "Večernje novosti".

Kazna je prestroga kada se zna da je trofejna igračica žrtva nečije aljkavosti. Ipak, postoji nada da se uz dobru volju domaćina kazna može ublažiti, jer Erićeva, koja je pojačala klub decembra prošle godine, nije kriva što je imala velike neprijatnosti zbog vize.

Kada se već stvorio problem, Erićeva se obratila konzulu Srbije u Moskvi Milanu Živkoviću, koji ju je posavjetovao da se njen klub i Odbojkaški savez obrate ruskim vlastima za skidanje kazne, tim više što postoje tradicionalno dobri odnosi i srpski sportisti i treneri su uvijek bili dobro primljeni u Rusiji.

Zato i ostaje nada da će se problem Slađane Erić završiti hepiendom i da će ona ponovo zaigrati za ekipu Saratova.

Rukovodstvo kluba je priznalo svoju grešku što na vrijeme nije obezbijedilo radnu vizu i sva potrebna dokumenta nekadašnjoj srpskoj reprezentativki, koja je zbog toga imala neprijatnosti na moskovskom aerodromu "Šeremetjevo", odakle je deportovana u Srbiju.

Tri dana na aerodromu

Podsjetimo, kada je klub krenuo na utakmicu u Čeljabinsk, 27. januara, morali su da putuju preko Moskve. Na aerodromu su zadržali Erićevu jer nije imala urednu vizu. Tri dana su je držali na aerodromu, a zatim su je protjerali u Srbiju.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )