FOTO: N1

Fudbaleri Zrinjskog i Utrechta iz Holandije odmjerili su snage u uzvratu drugog pretkola Lige Evrope. U utakmici koja je u regularnih 90 minuta završena 1:1, baš kao i u prvom meču - otišlo se u produžetke, gdje je Zrinjski imao više sreće - dao gol i prošao dalje ukupnim rezultatom 3:2.

Fudbaleri Zrinjskog na stadionu Pod Bijelim brijegom u Mostaru dočekali su holandski Utrecht u uzvratu drugog pretkola Lige Evrope. Izabranici trenera Vukasa su iz Holandije donijeli odličan rezultat 1:1, koji im je ostavljao realne šanse za plasman u treće pretkolo.

Za razliku od prvog meča - tim Zrinjskog je na svom terenu bio znatno bolji protivnik, mnogo ravnopravniji - koji je pravio šanse i prijetio golu protivnika. Primjera radi, jedini statistički parametri u kojem je Utrecht bio dominantniji je broj izvedenih kornera i posjed lopte.

Prvo poluvrijeme proteklo je u dosta izjednačenoj igri, ali je nakon 45 minuta na odmor sa prednošću otišla ekipa Utrechta. Naime, u prvoj minuti nadoknade sviran je prekršaj za goste. Gustafson je šutirao direktno u golmana Zrinjskog, te se činilo da će to za Brkića biti lagan plijen.

Ipak, lopta mu je ispala, prošla kroz noge i završila u mreži - za hladan tuš igračima i navijačima tima iz Mostara.

Viceprvak BiH je u nastavak meča ušao agilnije, a da dođu do izjednačenja trebalo im je dvadeset minuta igre. Minuta je bila 65. kada je Mandić pronašao Hadžića u šesnaestercu Utrechta.

Ovaj je šutirao iz nezgodne pozicije i matirao Jensena za 1:1.

Od gola - pa sve do kraja regularnog dijela meča Zrinjski je igrao kao preporođen, a imali su nekoliko ozbiljnih prilika da pobijede i tako se plasiraju u treće pretkolo drugog po važnosti evropskog klupskog fudbalskog takmičenja. 

U prvom produžetku najbolju šansu imao je Utrecht. Gustafson je odlično izveo slobodan udarac, ali je Brkić fenomenalnom intervencijom spasio svoj gol. Tičinović je u dresu Zrinjskog imao dobar pokušaj - ali nije bilo problema za gostujućeg golmana.

U 111. minuti mostarski stadion ponovo je proključao. Gol je nakon slabe reakcije golmana Utrechta postigao Mandić za 2:1, i ispostaviće konačan rezultat i plasman u treće pretkolo Lige Evrope.

Inače, ovaj par se ukršta sa parom Malmo - Domžale, gdje je bilo izuzetno zanimljivo u dvomeču. U prvom susretu završeno je 2:2, a u uzvratu je Malmo nakon preokreta slavio sa 3:2 i tako prošao dalje.  

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )