FOTO: InfoBijeljina

U godini svog velikog jubileja, pedesetogodišnjice postojanja, Muzej Semberije primio je juče novo priznanje za svesrdnu podršku u radu od renomirane ustanove kulture Spomen-zbirke Pavla Beljanskog iz Novog Sada, kao partner u realizaciji izložbe „Tapiserije Milice Zorić: sinteza nasleđa i modernizma“ .

Ovim priznanjem potvrđena je uspješna saradnja dvije srodne ustanove iz Republike Srpske i Srbije i dat podstrek za nove zajedničke projekte u budućnosti.

- Saradnja sa Spomen-zbirkom Pavla Beljanskog iz Novog Sada, Muzeju Semberije je pružila novo dragocjeno iskustvo u organizovanju događaja od međunarodnog značaja, a Bijeljini je dala priliku da zahvaljujući vrijednoj kulturnoj baštini legata Rodoljuba Čolakovića i Milice Zorić stane rame uz rame sa velikim umjetničkim centrima u regionu – istakao je nakon dodjele priznanja Momčilo Koprivica, direktor Muzeja Semberije.

Izložba tapiserija Milice Zorić u Spomen-zbirci Pavla Beljanskog održana je tokom septembra 2019. godine u Novom Sadu, kada je izloženo 28 radova nastalih od 1958. do 1971. godine. Postavka u Bijeljini je izložena u okviru 26. manifestacije „Višnjićevi dani“, kada su posjetioci imali priliku da vide deset tapiserija umjetnice koja je potvrdila svoje mjesto ne samo u nacionalnoj istoriji umjetnosti, nego i šire.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )