FOTO: null

Na Državnom prvenstvu u brdskom biciklizmu na hronometar, održanom danas u Gračanici, Ugljevičanin Dragoslav Brko Radovanović osvojio je zlatnu medalju u masters B kategoriji.

Na Državnom prvenstvu  u Gračanici učestvovalo je 14 biciklističkih klubova iz BiH i to iz Tuzle, Bihaća, Žepča, Cazina, Gračanice, Širokog, Mostara, Ugljevika sa ukupno 50 takmičara u svim kategorijama od mlađih kadeta, elite do veterana. Takmičari su vozili brdsku stazu Gračanica – Bukva u dužini od 8,7 kilometara.

Ugljevičanin Dragoslav Brko Radovanović, koji je prethodnih nekoliko godina zauzimao drugo mjesto, ove godine  pokazao se najboljim. 

U masters B kategoriji Radovanović je osvojio zlato, drugi je bio takmičar Adnan Derlic iz Žepče BK “ Pedala”, dok je treće mjesto osvojio Amir Alagić iz BK “ Bihać” iz Bihaća.

“Predhodne četiri godine sam zauzimao drugo mjesto. Ove godine, uz pojačane pripreme trenera Hajrudina Trleta, uspio sam se popeti na najveće postolje. Ovu pobjedu posvećujem mom ocu za njegov 71. rođendan , a  veliku zahvalnost dugujem treneru i klupskim kolegama koji su mi, takođe, velika podrška”, kaže za InfoBijeljina Radovanović koji se biciklizmom uspješno bavi već 7 godina trenirajući za tuzlanski klub “Zmaj od Bosne”.

Dragoslav Brko Radovanović je poslednjih godina  u samom vrhu BiH biciklizma u svojoj kategoriji. Bio je pobjednik premijer lige BiH  i proglašavan za najuspješnijeg  sportistu opštine Ugljevik.

Piše: Snežana Milošević

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )