FOTO: InfoBijeljina

Šef bijeljinske kovid bolnice Mikajlo Lazić upozorio je da se situacija u toj ustanovi pogoršava, budući da se povećava broj pacijenata, kojih je trenutno 77, od kojih 30 životno ugroženo.

Lazić je, nakon sjednice Kriznog štaba Bolnice, novinarima rekao da je u protekla 24 časa bilo 11 prijema, ali da su pacijenti u posljednjih mjesec dana sa težom klinčikom slikom nego u novembru i decembru.
 
– Sada kad primamo pacijente veoma često odmah idu na respiratore. Dolaze nam sve teži slučajevi i pacijenti mlađe dobi, koji su bez komorbiditeta – rekao je Lazić i dodao da je na respiratorima 20 pacijenata.
 
On je naveo da se posljednjih mjesec dana Krizni štab sastaje i vikendima upravo zbog pogoršanja epidemiološke situacije, ali i situacije u samoj Bolnici.


– Za epidemiološku situaciju procjenjujemo da će biti još teža, odnosno da će i da se pogoršava – ocijenio je Lazić.
 
Lazić je ukazao da je Bolnica “vrh ledenog brijega” i sva nepoštovanja epidemioloških mjera na kraju završe kao bolesni ljudi u kovid bolnici, koji su, faktički, životno ugroženi.
 
On je apelovao na građane da se pridržavaju epidemioloških mjera jer je situacija izrazito ozbiljna.  
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )