FOTO: Poljosfera

Živinari iz Republike Srpske tražiće od Vlade i resornog ministarstva povećanje podsticaja za ovaj sektor u pregovorima oko raspodjele agrarnog budžeta za narednu godinu, izjavio je predsjednik Upravnog odbora Udruženja živinara "Zajednica živinara Republike Srpske" Predrag Miličić.

Miličić je, nakon sjednice Upravnog odbira, rekao novinarima da će sa nadležnim institucijama ragovarati i o najavljenom poskupljenju električne energije, u nadi da to neće dodatno ugroziti živinare u Republici Srpskoj ili poskupjeti njigohve proizvode.
 
On kaže da je potrebno pojačati rad inspekcijskih organa, s obzirom na to da postoje sumnje da se uvezeni smrznuti pileći file, umjesto za preradu, odmrzava i prodaje kao svježe meso, što je protivzakonito.
 
Miličić je naglasio da se, uprkos svim problemima sa kojima se suočavaju živinari, pileće meso i jaja u Republici Srpskoj značajno jefitiniji u odnosu na susjedne zemlje i tržište EU, zbog čeka i nema velikog uvoza ove robe na domaće tržište.
 
Na sjednici Upravnog odbora Udruženja živinara "Zajednica živinara Republike Srpske", u prostorijama preduzeća "Farmofit" u Rovinama kod Gradiške, razmatrano je i o narednim aktivnostima oko izvoza konzumnih i rashladnih jaja i jednodnedvnih pilića u zemlje EU.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )