FOTO: null

Nakon izuzetno uspješnog premijernog izdanja "Festivala 84" na Jahorini, uz ukupnu posjetu od preko 20.000 ljudi, objavljeni su datumi za novo izdanje u 2019. godini.

Organizatori su potvrdili da će festival biti održan od 15. do 17. marta, a više detalja biće poznato uskoro.

Na terasi hotela "Vučko" na Jahorini 22. decembra od 13 do 18 časova biće održan "Open Air Promo Party". Publiku će zabavljati "After Affair" i G.Edd, a ulaz na ovu zabavu je slobodan.

Spremaju se i objave prvih izvođača koji će započeti veliku "Exitovu" festivalsku sezonu, koja startuje u martu na Jahorini i traje sve do sredine novembra 2019. godine. Ubrzo stižu i prve ulaznice, a sve informacije će biti objavljene i na sajtu festivala - www.festival84.com.

"Festival 84" je u svom prvom izdanju spojio zimske ekstremne sportove i vrhunski muzički program, uz izvođače kao što su "Sigma", "Asian Dub Foundation", Joris Voorn, Patrice Baumel, Umek, Burak Yeter, Mahmut Orhan, Filatov & Karas, Eric Cloutier, Sandrino, grupu "Van Gogh" i brojne druge, a osnivač festivala Dušan Kovačević izjavio je nedavno da publika uskoro može da očekuje fantastična iznenađenja na olimpijskoj ljepotici.

Premijerno izdanje "Festivala 84" privuklo je publiku iz oko 20 zemalja svijeta, koja se provodila uz brojne svjetske i regionalne muzičke zvijezde na maratonskim žurkama, koje su trajale gotovo 24 časa bez prestanka.

"Festival 84" među najboljima u Evropi
Na zvaničnom izboru za najbolje evropske festivale u 2018. godini ("European Festival Awards"), "Festival 84" ušao je u finale i najuži izbor od 10 najboljih novih festivala. Evropske festivalske nagrade, ili festivalski "Oskari", kako se popularno nazivaju, predstavljaju najznačajnije festivalsko priznanje na svijetu u kojem se najbolji od preko 300 evropskih festivala u konkurenciji biraju glasovima od preko milion festivalskih obožavalaca, ali i stručnog žirija sastavljenog od vodećih eksperata iz svjetske muzičke industrije.

I "Exit", aktuelni nosilac titule najboljeg evropskog festivala, i ove godine je dobio ogromno priznanje stručnjaka iz festivalske industrije.

Iako prema EFA propozicijama ne može biti u konkurenciji za novu titulu, "Exit" se i ove godine našao među šest društveno najangažovanijih festivala u kategoriji "Take a Stand".

"Exitov" "Sea Dance" festival je već petu godinu zaredom u najužem izboru za titulu najboljeg festivala do 40.000 posjetilaca, što je priznanje koje je već osvojio 2014. godine, dok je programski direktor i suosnivač "Exit" festivala Ivan Milivojev nominovan u kategoriji za izvrsnost i posvećenost u radu.

Zajedno sa stručnim žirijem, koji čine istaknuti profesionalci iz festivalske industrije, pobjednike bira publika iz cijele Evrope, a ceremonija proglašenja biće održana na otvaranju festivala "Eurosonic Noorderslag" u Groningenu u Holandiji 16. januara 2019. godine.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )