FOTO: null

Debeli sloj leda na ulicama, automobilima, trotoarima zadao je juče muke vozačima i pješacima širom RS, dok su u pojedinim mjestima zabilježene temperature koje su premašile 20 stepeni ispod nule.

Najhladnije je bilo u Han Pijesku i Petrovcu, a izuzetno niske temperature nisu zaobišle ni Drinić, Sokolac, Banjaluku, Bijeljinu i druge dijelove RS. Zbog poledice pune ruke posla imali su i ljekari, a u banjalučkom Domu zdravlja kažu da je posljednja dva dana povećan broj pacijenata sa prelomima i povredama. Prema prognozama meteorologa, prava zima je tek počela, a zube će pokazati i narednih dana.

Uprkos tome što su navikli na hladnoću, rijetki prolaznici u Han Pijesku kazali su da ne pamte ovakvu hladnoću tvrdeći da je mnogo hladnije od zvaničnih podataka.

- Termometri u automobilima u Han Pijesku pokazivali su da se temperatura u nekoliko navrata spuštala i do minus 30 stepeni Celzijusa. Većina vozača nije mogla da pokrene svoja vozila - rekla je Brankica Mitrović iz Han Pijeska.

Prodavci na banjalučkim pijacama voće i povrće su prekrivali dekama da bi ga spasli od smrzavanja. Trljajući promrzle ruke prodavačica na Novoj pijaci Mileva Jokić je poručila da je morala doći na radno mjesto.

Prodavačica na Tržnici Snežana Tepić kaže da se uprkos pazaru neće dugo zadržavati na radnom mjestu.

- Mnogo je hladno! Došla sam zbog svojih stalnih mušterija, koje su kod mene poručile robu, ali zamolila sam ih da dođu ranije da bih što prije otišla kući - rekla je Tepićeva.

Niske temperature nisu zaobišle ni Bijeljinu gdje je u devet časova bilo minus 10 stepeni Celzijusa. Bijeljinci koji nisu morali da izlaze iz toplih domova imali su sreće, što se ne može reći za prodavce na otvorenom koji zbog praznika rade i duže nego inače.

Mladalački duh omladine u Gradišci nije mogla osporiti ni niska temperatura, pa su mnogi odjurili na klizalište.

- Svaki dan idemo na klizalište, snijeg je donio pravu radost našoj djeci - rekao je Borko Babić.

Na stovarištima kažu da imaju dovoljne količine ogreva, te da se najviše kupuju drva i ugalj.

Bosanski Petrovac

Zbog neusvajanja odluke o privremenom finansiranju u opštini Bosanski Petrovac ovih dana nije moguće zimsko održavanje i čišćenje puteva, saopšteno je iz kabineta načelnika Zlatka Hujića. Zbog blokade opštine, koja je uslijedila poslije neusvajanja odluke o privremenom finansiranju, uprava nema zakonsku mogućnost da plaća usluge zimskog održavanja puteva.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )