FOTO: pixabay

Svakog dana bi trebalo da pojedete tanjir tople supe ili čorbe, jer će to ugrijati organizam

Najteže je voditi računa o ishrani i poštovati posebne režime tokom zimskog perioda - pokazuju istraživanja. Uz česte promjene raspoloženja, ovo je jedna od najčešćih "boljki" savremenog čovjeka u hladnim danima, a stručnjaci to objašnjavaju posledicom pada serotonina - hormona zadovoljstva. On se manje proizvodi zbog manjka svjetlosti, što vodi u potištenost i pojačanu želju za hranom. Grickalice i slatkiši su prve na listi namirnica za kojima se poteže kada apetit "podivlja".

Da biste popravili raspoloženje i odoleli sastojcima koji se loše odražavaju na zdravlje i liniju, stručnjaci savjetuju da u ishranu ubacite što više integralnih žitarica, krompir, lešnik, suvo grožđe, banane, morsku ribu, crnu čokoladu... Svakog dana bi trebalo da pojedete tanjir tople supe ili čorbe, jer će to ugrijati organizam. Trudite se da spavate bar šest sati i da ne zapostavite fizičku aktivnost. Šetnja do posla ili od posla je dovoljna da vas održi u formi i "odgurne" od slatkiša. I ne zaboravite da se okružite pozitivnim ljudima, jer vas oni "hrane" iznutra, a onda vam grickalice nisu potrebne.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )