FOTO: Tračara

“Lude godine”, kultni serijal poznatiji pod nazivom “Žikina dinastija” uskoro se vraća na male ekrane, i to nakon pune tri decenije.

U planu je snimanje jedanaestog filma franšize koji će predstavljati nastavak ovog čuvenog ostvarenja, ali i svojevrsno ponovno pokretanje ovog serijala, pod nazivom “Luda godina”. U fokusu novog filma je Miša, Žikin unuk, kojeg će ponovo tumačiti Nikola Kojo. On je sada otac dvojice dječaka, od kojih je jedan na pragu “ludih” tinejdžerskih godina.

Scenario za film napisala je Milena Marković, a režiju potpisuje Milan Konjević, dok je produkcija Talking Wolf Productions, navodi Telegraf.

“Projekat 'Luda godina' je nastavak, ali i neka vrsta reboota filmske franšize 'Žikina dinastija', koja kod domaće publike zauzima kultni status. Humor je suptilan i dolazi iz likova i neobičnih i neočekivanih situacija u kojima se nađu. Iako je dovoljno jasan i komunikativan, scenario nema tendenciju da podilazi publici, već podstiče njen angažman, čime se izdvaja i kao jedan od rijetkih filmova repertoarskog karaktera koji ima potencijal za edukaciju publike”, istakli su predstavnici komisije Filmskog centra Srbije.

Filmski serijal “Lude godine” počeo je još 1977. godine filmom sa istim nazivom. Iako svaki film ima svoj naziv, cijeli serijal je poznatiji pod imenom “Žikina dinastija”, zbog najpopularnijeg lika Žike Pavlovića, koga je odigrao Dragomir Bojanić Gidra.

Njegovom smrću 1993. godine serijal je prekinut.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )