FOTO: null

Banjaluka - Ko će biti u užoj konkurenciji za nasljednika Damira Mulaomerovića na funkciji selektora muške seniorske reprezentacije BiH trebalo bi biti poznato sutra kada je zakazana sjednica Upravnog odbora košarkaškog saveza BiH.

Za razliku od prošle godine kada je Stručni savjet predložio kandidate Upravnom odboru sada će situacija biti malo drugačija. Radna grupa predložiće kandidate Stručnom savjetu koji će da napravi uži izbor dok će konačnu odluku donijeti UO. Mnogo imena je opticaju, ali o njima niko iz UO ne želi da govori. Kao jedan od najozbiljnijih kandidata u ovom trenutku slovi Željko Lukajić.

- Nije bilo kontakata sa bilo kim iz KS BiH u vezi sa pitanjem izbora selektora, ali ako me budu zvali možemo razgovarati o eventualnoj saradnji - rekao je Lukajić.

Trener Kaknja Josip Pandža koji je sa U16 selekcijom BiH osvojio zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu 2015. godine nalazi se među onima koji bi mogli da popune upražnjenu poziciju. I on je takođe rekao da ga niko nije zvao te da nema nikakvu ponudu. Tu se još spominje Senad Muminović, ali je takođe teško očekivati da on bude izabran jer Savez na klupi želi zvučnije ime. Košarkaši klub Igokea uputiće dopis košarkaškim savezima Republike Srpske i BiH u kojem će tražiti da njihovi treneri ne budu dio Stručnog savjeta.

- KK Igokea obavještava KS BiH i KS RS da da neće učestvovati u radu Stručnog savjeta KS BiH, s obzirom na to da odluke koje je ovo tijelo donijelo prošle godine nisu bile ispoštovane. Stručni savjet je tada predložio trenera Igokee Dragana Bajića za selektora muške seniorske reprezentacije BiH, ali on nije izabran na tu funkciju. Smatramo da će sadašnji Stručni savjet koji je proširen na devet članova donositi odluke koje neće biti ispoštovane jer u KS BiH postoji siva eminencija koja sprovodi odluke mimo Stručnog savjeta i Upravnog odbora. Stručni savjet u ovom sastavu ne ispunjava osnovno značenje imena, a to je košarkaška stručnost trenera jer su od devet članova samo dvojica treneri dok ostali nisu. Naš trener Žarko Milaković koji je zamijenio Dragana Bajića neće učestvovati u radu Stručnog savjeta, a ista je situacija i sa ostalim trenerima Igokee - saopšteno je iz aktuelnog šampiona BiH.

Ništa od Džikića

Prošle godine veoma blizu preuzimanja selektorske funkcije bio je sadašnji strateg Partizana Aleksandar Džikić sa kojim su, nezvanično, bili dogovorena saradnja pa čak izabran i stručni štab da bi to sve bilo poništeno i Džikić je ostao kratkih rukava. S obzirom na tu situaciju teško je očekivati da on uopšte želi razgovarati sa čelnicima Saveza u vezi sa eventualnim preuzimanjem kormila.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )