FOTO: null

Nekadašnja zgrada sjedišta uprave “Bobar banke” i benzinska pumpa prodate su na danas održanom ročištu u Privrednom sudu u Bijeljini firmi “Pavgord d. o. o” iz Foče za 2. 588. 500 maraka. Ovo je samo dio duga koji ova firma potražuje od “Bobar auto-Sember

Za naplatu potraživanja od firme “Bobar auto-Semberije” pravo prvenstva imala je firma “Pavgord” iz Foče, jer je kupila potraživanje Jadranske banke iz Šibenika, koja je “Bobar auto-Semberiji” dala kredit 2013. godine.

“Za oko 2.580.000 hiljada maraka kupljene su nekretnine koje se nalaze u Bijeljini. Mislim da je to Upravna zgrada gdje je nekada sjedio gospodin Gavrilo Bobar, benzinska pumpa koju je `Pavgord` iz Foče ranije kupio u sklopu pokretnih stvari i posjed nad tim koji je već preuzet”, izjavio je punomoćnik “Pavgorda” Nenad Rubež.

Ovim je samo djelimično namiren dug “Pavgordu”, a ostalo je još oko dva miliona maraka. Niko od predstavnika “Bobar auto-Semberije” nije se pojavio na ročištu.

“Specifična je situcija. Bijeljina je jak grad, a nije bilo zainteresovanih za kupovinu. Da je bilo zainteresovanih lica za ovoliko koliko se duguje, `Pavgord` sigurno ne bi uzimao ove nekretnine. S obzirom na to da nije bilo zainteresovanih, firma se zadovoljila i ovim, iako mislim da nekretnine ne vrijede iznos za koji su danas kupljene, jer da vrijede sigurno bi bilo privrednika iz Bijeljine koji bi to kupili”, istakao je Rubež.

Firma “Pavgord” iz Foče posjeduje rudnik uglja i to je osnovna djelatnost, osim još nekoliko, kao što je i trgovina.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )