FOTO: srna

BIJELJINA - Fondacija "Lara" danas je u Bijeljini organizovala okrugli sto "Ka socijalnom preduzetništvu", koji se realizuje u okviru projekta "Ženske ruke - ženski biznis", čiji cilj je povećanje mogućnosti za samozapošljavanje mladih žena iz bijeljinskih seoskih sredina.

Učesnice projekta danas su predstavile svoje rukotvorine koji su nastali kao rezultat kursa za krojenje, šivenje, tkanje i vezenje i većina ih je izrazilo želju da ostanu u ovom poslu i razvijaju sopstveni biznis. 

Asistent projekta Dragana Petrić navela je da je cilj današnjeg okruglog stola da sa lokalnim vlastima, preduzetnicima i drugim zainteresovanim stranama poveže učesnice projekta da bi plasirale svoje proizvode. 

Petrićeva je podsjetila da je ovaj projekat, koji realizuje Fondacija "Lara" u saradnji sa Srpskim kulturno-umjetničkim društvom "Janja" iz Nove Janje, počeo u decembru prošle godine, a sada je u završnoj fazi. 

Projekat "Ženske ruke - ženski biznis" realizuje se u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na zapadnom Balkanu koji finansira EU, a sprovodi UNDP, te sufinansira grad Bijeljina. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )