FOTO: pixabay

Muškarci tvrde da ženama nije mjesto za volanom, ali britanski naučnici imaju naučnu potvrdu da su one zapravo daleko bolji vozači, samo se ne hvale svojim sposobnostima

Muškarci tvrde da ženama nije mjesto za volanom, ali britanski naučnici imaju naučnu potvrdu da su one zapravo daleko bolji vozači, samo se ne hvale svojim sposobnostima. Stručnjaci su, na osnovu studija, došli do zaključka da su pripadnice ljepšeg pola smirenije tokom vožnje, dok muškarci lako izgube živce. One pritom rijetko, ili gotovo uopšte, ne trube, što znači da manje ometaju saobraćaj.

Osim toga, damama vožnja nije nešto u čemu bi trebalo da se dokažu, dok je pripadnicima jačeg pola upravo to. Studije pokazuju da će žene radije stati na žuto svjetlo na semaforu dok će muškarci dati gas i projuriti u nadi da se crveno neće upaliti. One ne presjecaju put drugim vozačima i rjeđe koriste mobilni tokom vožnje.

Stručnjaci su zaključili i da će se žene uvijek pripremiti za put i istražiti rutu kojom će voziti, dok se muškarci uglavnom kreću kao da već sve znaju.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )