FOTO: null

Za realizaciju projekta „Jačanje kapaciteta lokalne zajednice kroz poboljšanje komunalnih usluga“ Udruženju građana „Žene Majevice“ iz Lopara od Ministarstva uprave i lokalne samouprave RS odobreno je ukupno 2.737,80 KM.

Udruženje građana „Žene Majevice“ Lopare je nevladina, nepolitička i neprofitabilna organizacija osnovano 2012. godine.

U prethodnom periodu ovo udruženje uspjelo je realizovati 2 projekta. Prvi je bio ,,Ekonomsko osnaživanje žena u tri koraka: Od projekta do biznisa". 

Glavni cilj tog projekta je bilo stvaranje uslova za ekonomsko osnaživanje žena kroz edukaciju i njihovo povezivanje kroz radionice iz oblasti informatičke obuke, izrade biznis plana i dokumenta okvirnog budžeta. 

Kroz sam projekat je prošlo obuku preko 50 žena, čime je bio cilj unapređenje njihovog položaja, sa posebnim akcentom na žene iz ruralnih područja.

Za Drugi   projekat “Jačanje kapaciteta lokalne zajednice kroz poboljšanje komunalnih usluga” iz Ministarstva uprave i lokalne samouprave RS odobreno je 2.737,80 KM.

U okviru realizovanja ovog projekata nedavno je  duž gradskog šetališta u Loparama zasađeno 36 komada crvenolisne džanarike.

“Cilj nam je bio da stanovništvu omogućimo zdraviju životnu sredinu i estetski ljepši izgled grada”, kaže predsjednica Udruženja “Žene Majevice” Mira Grujić, koja ističe da je sledeći projekat na čijoj realizaciji će ubrzano raditi osvjetljenje duž pomenutog šetališta.

Piše: Snežana Milošević


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )