FOTO: Dnevnik.ba

Z. T. (52) iz Dervente je u noći između utorka i srijede pokušala da se ubije. Igrom sudbine, u pet metara dubokom zdencu voda joj bila do grla.

Nije bilo suđeno 52-godišnjoj Dervenćanki Z. T. u čvrstoj namjeri da dobrovoljno ode sa ovog svijeta skokom u bunar, u noći između utorka i srijede, iz kog su je živu, uz pomoć merdevina i konopca, izbavili derventski policajci i vatrogasci.

"Novosti" saznaju da je, uz njihovu spretnost i hrabrost, igrom sudbine, presudno bilo i to što joj je u pet metara dubokom bunaru voda bila baš do grla.

Bio je to od početka godine njen drugi pokušaj da sebi oduzme život, zbog čega njena porodica bukvalno bdi nad njom. Ona se pod zaštitom mraka, dok suprug nije bio tu i dok su ukućani čvrsto spavali, iskrala i skočila u bunar pored kuće u kojoj trenutno niko ne živi.

Na njenu sreću, probudila se njena maloletna kćerka, koja je, uvidjevši da joj nema majke, odmah alarmirala policiju.

- Slučaj je policiji prijavljen u srijedu u 2.25, kada je maloletna kćerka Z. T. obavijestila policiju da je njena majka, inače psihijatrijski bolesnik, napustila kuću - potvrdila nam je Dragana Kerkez, portparol PU Doboj. - U prijavi je kćerka navela da strahuje da će njena majka izvršiti samoubistvo, jer je to već pokušala da učini u januaru ove godine.

Ubrzo po dolasku policije, vatrogasaca i Službe hitne pomoći Doma zdravlja Derventa, obistinile su se crne slutnje. Uz pomoć baterijske lampe utvrđeno je da se žena nalazi u bunaru, u kojem je bilo vode. Davala je znake života, pa se odmah pristupilo njenom spasavanju.

Kao spasioci, u bunaru su se, uz pomoć merdevina, našli policajci i vatrogasci. Konopcem su vezali ženu i izvukli je iz bunara. Bez vidnih povreda i u svjesnom stanju prevezena je u derventski dom zdravlja, a potom u dobojsku bolnicu, gde je zadržana na liječenju.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )