FOTO: InfoBijeljina

Bethany Rosser (22) je prošlog utorka spremala doručak, nakon čega je pretrpjela teške povrede lica. Rosser je "guglala" kako sigurno skuvati jaje u mikrovalnoj, bez da prsnu. Na kraju je pronašla recept u kojem je stajalo da će sve biti u redu, ako doda sol u vodu za jaje.

Stavila je jaja u mikrovalnu na šest minuta (i 900W) te ih izvadila da se hlade, u devet ujutro, piše News, a prenosi Novi list. Kada je išla provjeriti jesu li jaja spremna za konzumaciju, ona su eksplodirala nesretnoj djevojci u lice.

"'Guglala' sam mogu li se jaja skuvati u mikrovalnoj. Postoje nebrojene stranice i videosnimci na YouTube gdje kažu da može. Recept koji sam pročitala nalazio se na stranici Delish. Pisalo je da jaja mogu u mikrovalnu ako se stavi so, što će spriječiti da prsnu. Pisalo je i da jaja budu u mikrovalnoj između šest i osam minuta, a ja sam ih izvadila nakon šest. Pogledala sam u posudu jesu li spremna, a ona su mi prsnula u lice.", rekla je Rosser, dodajući da su eksplodirala kada ih je izvadila, a ne dok su bila u mikrovalnoj.

Rosser je nazvala hitnu dok je lice polijevala hladnom vodom, ali nažalost, koža joj se već počela guliti. Zaprimljena je u bolnicu u Birminghamu gdje je primila tretman, te je ostala preko noći. Kaže da još nije sigurno je li šteta na njenom desnom oku permanentna. "Počela sam otvarati oko i mogu vidjeti, ali sve je poprilično zamagljeno", priznaje.

"Bilo je užasno, bila sam u potpunoj agoniji. Mogla sam osjetiti da mi koža gori i satima nakon nezgode, čak i dok su me liječili u bolnici. Nikada se u životu nisam toliko bojala, tresla sam se i plakala. Ova je nezgoda bez sumnje najgori dan u mom životu", kaže Rosser.

News prenosi da se u uputstvima koje je Bethany čitala, savjetuje dodavanje soli jer so "osigurava da jaja ne eksplodiraju". Još se i dodaje da "iako zvuči bezopasno, jaja koja eksplodiraju su vrlo, vrlo loša".

Na stranici stoji i da se "dodavanje soli može preskočiti na vlastiti rizik".

Djevojka je jaja kuvala u litri vode i u mikrovalnoj, a od tada je otkrila da nije jedina koja je imala slično iskustvo. Spominje i rođakinju kojoj se dogodila ista stvar, samo što su jaja eksplodirala u mikrovalnoj.

Zaključila je i da više nikada neće tako kuvati jaja, rekavši da se nada i da niko drugi neće.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )