FOTO: www.fkz.ba

Juče su odigrane utakmice 13. kola Premijer Lige BiH. Željezničar je pobijedio Tuzla City na Grbavici, a Sloboda je deklasirala Radnik u Tuzli.

Vedran Vrhovac doveo je Plave u vodstvo već u četvrtoj minuti utakmice poslije dobro centaršuta Boje nakon kornera. Tim Husrefa Musemića pokušavao je doći do izjednačenja, ali Željezničar je sjajno parirao drugom najefikasnijem timu prvenstva.
 
U 23. minuti gostima iz Tuzle poništen je gol Sulejmanu Krpiću nakon evidentne ofsajd pozicije. U samom finišu prvog poluvremena izabranici Tomislava Ivkoivća udvostručili su prednost. Nakon gužve u šesnaestercu Tuzla Citya, Juričić upošljava Bruno Zdunića koji pogađa mrežu Fejzića. Sve što je uspjela Tuzla City je gol Adnana Džafića 25 minuta prije kraja, ujedno je to bio i četvrti pogodak sezone za napadača Citya.
 
Bila je ovo četvrta pobjeda Željezničara u sezoni, što je dovoljno za šestu poziciju na tabeli. City ostaje drugi, uz četiri boda manje od vodećeg Zrinjskog i utakmicom manje.
 
Sloboda je pitanje pobjednika riješila za sedam minuta u drugom poluvremenu. Golovima Muharema Ćivića iz 64. i Saše Maksimovića iz 68. minute savladala Radnik. Konačnih 3-0 minut prije kraja utakmice na Tušnju postavio je Dženis Beganović. Tuzlaci su treći sa 20 bodova. Radnik drži dno tabele sa svega sedam bodova.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )