FOTO: InfoBijeljina

Direktor Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislav Zeljković rekao je da su epidemiološke mjere u vezi sa virusom korona u Srpskoj dale rezultate, kao i da ih se najveći broj građana pridržava.

Zeljković je naveo da je virus korona i dalje prisutan u populuaciji i da ima visoku potentnost zaraze.
 
"Brinemo za jesen, odnosno septembar, oktobar i novembar, kako nam se ne bi ponovila prošla godina. Samim tim građane i dalje moramo upozoravati na trenutne epidemiološke mjere, koje se odnose prije svega na pojedinca, odnosno nošenje zaštitne maske u zatvorenom prostoru i držanje fizičke distance", rekao je Zeljković za ATV.
 
Prema njegovim riječima, to je i dalje princip zaštite bez obzira na male brojeve zaraženih na dnevnom nivou.
 
Govoreći o vakcinaciji, Zeljeković je rekao da građani Republike Srpske imaju afinitete prema određenim vrstama, istakavši da su najčešće tražene vakcine "sputnjik ve", "sinofarm" i "fajzer".
 
"S druge strane, najmanje popularna je `astra zeneka` i to neopravdano. Ona je najsličnija ruskoj vakcini i pokazuje visoku efikasnost", pojasnio je Zeljković i dodao da je "astra zeneka" prošla sve kliničke studije i zadovoljila najviše standarde. 
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )