FOTO: null

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je da Vlada, prepoznajući značaj medija, nastoji da kreira ambijent gdje sloboda javne riječi novinarima omogućava da posao rade bez straha od cenzure i pritiska, uz puno poštovanje novinarske p

"Podatak da u Republici Srpskoj egzistira više od stotinu štampanih i elektronskih medija dovoljno govori o otvorenosti našeg društva prema medijima", navodi se u čestitki Cvijanovićeve povodom 3. maja, Međunarodnog dana slobode medija.

"Sve ovo nas ne oslobađa od dalje afirmacije medijskih sloboda i stvaranja boljih uslova za slobodno izvještavanje i rad novinara, ali i boljeg ekonomskog položaja, jer novinari spadaju u zaposlene sa najvišim prosjekom obrazovanja", ističe se u čestitki predsjednika Vlade.

Cvijanovićeva je čestitku danas uputila svim novinarima, redakcijama, uredništvima i udruženjima novinara u Republici Srpskoj.

"U ime Vlade Republike Srpske i svoje ime, upućujem vam iskrene čestitke povodom 3. maja - Međunarodnog dana slobode medija, dana kada svi treba da se podsjetimo na važnost slobode medija i osnovne uloge koje oni imaju u civilnom društvu", navodi se u čestitki.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )