FOTO: null

Na tradicionalnom prijemu u Gradskoj upravi Bijeljine povodom novogodišnjih i božićnih praznika protojerej stavrofor Miodrag Gavrić je u ime NJegovog preosveštenstva vladike zvorničko-tuzlanskog Hrizostoma poželio da Bog podari mira, zdravlja, svakovrsnog

Starješina Sabornog hrama je pozvao na opštu solidarnost i hrišćansko ophođenje prema bližnjima, kako bi radost praznika osjetili i oni koji su siromašni. 

Gavrić je rekao da saradnja Srpske pravoslavne crkve i lokalne vlasti treba da bude nastavljena u novoj godini na obostrano zadovoljstvo i na dobrobit svih građana. 

"Trudimo se da zajedništvo praktikujemo na djelima, ljudski se ophodeći, jer upućeni smo jedni na druge i kada smo zajedno lakše rješavamo zajedničke probleme, za bolju budućnost naše djece", ocijenio je on. 

Glavni imam Međlisa islamske zajednice u Bijeljini Samir efendija Camić poželio je da harmonija među predstavnicima vjerskih zajednica bude nastavljena, ističući da o takvoj saradnji i suživotu u gradu sa ponosom svjedoči u svijetu. 

On je poželio da život svima u Bijeljini naredne godine bude bolji i prosperitetniji. 

Župnik bijeljinski Marko Zubak rekao je na prazničnom prijemu da se naredne godine proslavlja 130 godina postojanja župe i da je katolička crkva Prečistog srca Marijinog u gradu proglašena spomenikom kulture. 

On je pozvao gradsku vlast i sugrađane da pomognu da se ova baština obnovi i očuva, a sve ljude je pozvao na veću solidarnost sa siromašnima. 

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić zahvalio je predstavnicima vjerskih zajednica za dobru saradnju i poželio da ona u narednoj godini bude nastavljena sa zajedničkim zadatkom da služe na dobrobit narodu. 

On je rekao da se iz gradskog budžeta vjerskim zajednicama godišnje izdvoji 150.000 KM za očuvanje kulturno-istorijskih spomenika. 

Mićić je ocijenio da je Bijeljina postigla ogroman uspjeh kao grad otvoren za saradnju i poštovanje svih vjerskih zajednica i građana. 

Predsjednik Skupštine grada Dragan Đurđević rekao je na tradicionalnom prijemu za predstavnike vjerskih zajednica da je godina na izmaku bila uspješna i poželio svim sugrađanima da naredna bude još bolja i prosperitetnija.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )