Zelenski nudi razgovor s Putinom, uslov povlačenje trupa
FOTO: avaz.ba

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski ponovo je ponudio održavanje direktnih razgovora sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom i rekao da bi povlačenje Rusije iz Ukrajine trebalo da bude polazna tačka za bilo kakve razgovore.

"Kao predsjednik, spreman sam da razgovaram sa Putinom, ali samo sa njim. Bez ijednog njegovog posrednika. I to u okviru dijaloga, a ne ultimatuma", rekao je on u intervjuu italijanskoj televiziji RAI 1 emitovanom danas u Ukrajini, prenio je Rojters.

U svojim javnim komentarima koje je nedjeljama iznosio o izgledima mirovnih pregovora, Zelenski je isticao da Ukrajina neće praviti kompromise oko svog teritorijalnog integriteta.

On je odbacio sugestije, koje je pripisao Parizu, da Ukrajina treba da učini ustupke zarad obezbeđivanja mirovnog sporazuma koji bi Putinu omogućio da sačuva obraz.

"Povucite se sa ove teritorije koju ste okupirali od 24. februara", kazao je on i dodao da je to prvi jasan korak ka razgovoru o bilo čemu.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Vaš komentar

Komentari ( 4 )
sw85

Pa on se i kao predsjednik nastavio baviti komedijom...🤣

Sanja

Da baš, to će sigurno, al' kad na vrbi rodi grožđe.

Sarvan

Ja bih tebe za jajca ovjeso BAKSUZE nakaradni...

Točak

Sikter smradu !